Ismét rendőrökre támadtak Grenoble-ban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ismét támadás ért rendőröket Grenoble-ban, három nappal azután, hogy a rendfenntartók agyonlőttek egy játékkaszinót kirabló fiatalembert.

Hétfőre virradó éjszaka legalább két lövés ért egy Grenoble utcáin járőröző rendőrautót - közölte hétfőn a helyi rendőrség. A támadásban senki nem sérült meg. Péntek óta mintegy 80 gépkocsit gyújtottak fel randalírozó elemek a délkelet-franciaországi városban, így állva bosszút a 27 éves rabló lelövéséért. 

Manuel Valls ellenzéki politikus az események kapcsán arról beszélt, hogy Nicolas Sarkozy elnök biztonságpolitikája csődöt mondott. Az államfő nemrég - már a 2012-es elnökválasztásra készülve - bejelentette, hogy az eddiginél komolyabban akar foglalkozni a biztonság kérdésével. 

Brice Hortefeux belügyminiszter szombaton Grenoble-ba utazott, ahol ígéretet tett a biztonsági helyzet javítására. Ennek jegyében kilátásba helyezte még több térfigyelő kamera fölszerelését, valamint 240 fővel megerősítette a helyi rendfenntartó erőket. 

A pénteken történt lövöldözés kapcsán az ügyészség megállapította, hogy rendőrök jogos önvédelemből lőttek a 27 éves Karim Boudoudára, mert a férfi által leadott lövéseket viszonozták.