Visszavonták a WikiLeaks amerikai doménnevét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A WikiLeaks portál amerikai doménnév-szolgáltatója visszavonta ügyfelétől e szolgáltatást. A portál pénteken svájci szerverekre került át.

A WikiLeaks portál amerikai doménnév-szolgáltatója visszavonta e szolgáltatást a titkos amerikai diplomáciai iratokat kiszivárogtató ügyfelétől, miután azt olyan sok informatikai támadás érte, hogy az veszélyeztette a szolgáltató infrastruktúráját. A mintegy 500 ezer weboldalt kiszolgáló EveryDNS amerikai idő szerint csütörtök este jelentette ezt be. A WikiLeaks megerősítette, hogy szolgáltatója túlterhelésre hivatkozva megvonta a doménnevét, és közölte azt is, hogy megszűnt a Twitter közösségi portálon lévő profilja is. A @wikileaks című Twitter-profil ennek ellenére működik, ezen jelentették be, hogy pénteken svájci szerverekre került át a portál. A tulajdonos továbbá támogatást kér, kapcsolódási pontot ad meg egy olyan oldalhoz, amelyen adakozni lehet a számára. 

A portál a svájci szervereket megelőzően franciaországiakon volt, a váltás miatt a honlap hat órán át nem volt elérhető. 

Friss híreink a WikiLeaks kiszivárogtatásairól »