szerző:
hvg.hu

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a moszkvai Domogyedovó nemzetközi repülőtér érkezési várócsarnokában moszkvai idő szerint 16 óra 37 perckor. 35-en életüket vesztették.

1 2 3 4 5 6
Sorrend megfordítása

Putyin milliókat ígért az áldozatoknak

Vlagyimir Putyin miniszterelnök ígérete szerint a merénylet halálos áldozatainak családjai hárommillió rubeles (hozzávetőleg 20,3 millió forintos) kárpótlásban részesülnek - közölte a RIA Novosztyi. A kormány ezenkívül 1,9 millió rubeles (12,9 millió forintos) kompenzációt fizet a súlyos sérülteknek, 1,2 millió rubelt (8,1 millió forintot) pedig azoknak, akik könnyebb sérüléseket szenvedtek – írta a hírügynökség.

Videón a detonáció pillanata

A moszkvai reptéren történt támadásban 35 ember halt meg, a sebesültek száma eléri a 180-at. A reptér biztonsági kamerája rögzítette a robbanás pillanatát.

Peking megszigorította repterének ellenőrzését

A kínai rendőrség megerősítette a pekingi nemzetközi repülőtér biztonsági ellenőrzését a moszkvai Domogyedovo repülőtéren hétfő délután történt robbantás után - értesült a Hszinhua hírügynökség kedden. A repülőtér egyes részein, például a csomagfogadásnál, a beszállási ellenőrzőpontokon, valamint az érkezésnél és indulásnál növelték a kutyás biztonsági személyzet létszámát. A rendőrség fokozottan - 24 órán át - figyeli a beltéri kamerák felvételeit, az utasforgalmat, és több civil ruhás nyomozót helyeztek szolgálatba.

Medvegyev: garantálni kell a 2014-es szocsi téli olimpia biztonságát

Feltétlenül garantálni kell az Ázsiai-Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés csúcsértekezlete, a szocsi téli olimpia és a kazanyi univerziádé biztonságát - követelte Dmitrij Medvegyev orosz elnök, aki a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kollégiumának értekezletén beszélt kedden Moszkvában. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a közelgő választások is fontos feladatot jelentenek e téren a biztonsági szolgálatnak. A csúcsértekezlet időpontja 2012, az univerziádét 2013-ban, a szocsi téli olimpiát 2014-ben rendezik, az orosz elnökválasztás pedig 2012-ben esedékes.

Magyar állampolgárságú fiatalember a domogyedovói áldozatok között

Magyar állampolgárságú áldozata is van a moszkvai Domogyedovo repülőtéren hétfőn elkövetett öngyilkos merényletnek Kirill Bodrashov személyében. Az 1972-ben született Bodrashov - aki brit állampolgár is -, orosz diplomaták gyerekeként és később, összesen több mint tíz évet élt Magyarországon, ott végezte a Közgazdaság-tudományi Egyetemet, és ott kezdett dolgozni is: mintegy öt évet töltött a pénzügyi-befektetési szektorban. Ezt követően Londonban vállalt állást, legutóbb a Co-Head, Emerging Markets New Millennium Group elnevezésű vállalatnál dolgozott, s onnan járt néha Moszkvába, de Budapestre is.

Irán is elítélte a moszkvai merényletet

Irán is elítélte a hétfői véres moszkvai terrortámadást, és részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és az orosz kormánynak - közölte kedden a Fars hírügynökség.

Ki áll a háttérben?

Bármi vagy bárki is áll a merénylet hátterében, az esemény és a magyarázatokat kereső találgatások, spekulációk ismételten ráirányították a figyelmet napjaink Oroszországának legégetőbb problémáira - írja a merénylet kapcsán a KatPol blog. A szerző szerint az utóbbi években központilag is gerjesztett nemzeti indulatok (és a nyomukban megjelenő etnikai-vallási szembenállás) túlcsordulása a soknemzetiségű Oroszország stabilitását éppúgy fenyegeti, mint a botrányosan alacsony hatékonyságú és korrupt orosz állami (beleértve a belbiztonsági rendszert is) gépezet. "Erőskezű Putyin ide, tiszteletet parancsoló orosz energiabevételek oda, a közelmúltban félévente történt komoly terrortámadás orosz központi területen (vagyis nem a zavaros Észak-Kaukázusban)" - olvasható a bejegyzésben.

Nő lehetett az egyik moszkvai robbantó

Két személy – köztük egy nő – vehetett részt a moszkvai Domogyedovó reptéren tegnap délután történt öngyilkos merényletben, a hatóságok összesen három embert keresnek – közölte a RIA Novosztyi hírügynökség. Az orosz elnök szerint a reptér vezetése is felelős lehet azért, hogy a biztonsági szabályok megszegésével nagy mennyiségű robbanóanyag juthatott be az érkezési csarnokba.

Az orosz média szerint Moszkvában bujkálnak a terroristák

Az orosz média szerint az Észak-Kaukázusból Moszkvába érkezett militáns csoport tagja lehetett az öngyilkos robbantó, aki hétfőn 35 embert ölt meg, több mint 130-at pedig megsebesített a Domogyedovo nemzetközi repülőtéren. A média felvetette annak lehetőségét, hogy a csoport több tagja Moszkvában bujkál és újabb támadásokra készül.

Domogyedovói merénylet: eltérő adatokat közölnek a hatóságok

A moszkvai Domogyedovo repülőtéren hétfő délután elkövetett öngyilkos merénylet áldozatairól kedd reggel is eltérő adatokat közöltek az orosz hatóságok: biztosnak annyi látszik, hogy a halálos áldozatok száma 35, és a kórházba szállítottak közül három van életveszélyes állapotban.
1 2 3 4 5 6

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A románok után az osztrákok is bevezetik a videóbírót

A románok után az osztrákok is bevezetik a videóbírót

Elképzelhető, hogy csak hétfőn lesz végeredménye a győri újraszámlálásnak

Elképzelhető, hogy csak hétfőn lesz végeredménye a győri újraszámlálásnak

Egy pillanatra 330 forintnál kevesebbe került egy euró

Egy pillanatra 330 forintnál kevesebbe került egy euró

Legyen már ez egy olyan világ, ahol nem kell letagadni, hogyan élünk

Legyen már ez egy olyan világ, ahol nem kell letagadni, hogyan élünk

Újabb fontos statisztika közlését hagyta abba az állam

Újabb fontos statisztika közlését hagyta abba az állam

Marabu FékNyúz: Őrségben

Marabu FékNyúz: Őrségben