Bekerítették Kadhafi állítólagos búvóhelyét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A líbiai felkelők bekerítettek csütörtökön Tripoliban egy lakóépület-csoportot, amelyek egyikében a reményük szerint Moammer el-Kadhafi rejtőzik a fiaival együtt.

A tűzpárbaj már az épületeken belül zajlik. Azt nem mondták, miért hiszik, hogy az ezredes ott van. "Együtt vannak egy kis lyukban. Ma befejezzük. Ma véget vetünk ennek" - mondta az egyik harcos. Előzőleg a felkelők egyik szóvivője Tripolitól 150 kilométerre sejtette a politikus búvóhelyét.

Egy másik katonai illetékes azt mondta az al-Dzsazíra arab hírtelevíziónak, hogy még aznap fel akarják számolni az utolsó ellenállási gócokat Abu Szelim (Szlim) negyedben, amely még Kadhafiék kezében van. A negyedben "néhány száz" kadhafista lehet - mondta, hozzátéve, hogy a felkelők ezerszámra vannak.

Tripoliban egyes kerületekben kezd visszatérni az élet a normális kerékvágásba, az utcákon megjelentek a civil személygépkocsik, és kinyitott néhány pékség is. A város nyolcvan százaléka van a felkelők kezén a saját állításuk szerint, de még a békés helyeken is káosz uralkodik, és nem ritkák a hirtelenül kitörő lövöldözések.

Kövesse a líbiai eseményeket óráról órára!