Fekete hétvége az Alacsony Tátrában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Két nap alatt több mint egy tucat súlyos balesethez kellett kivonulniuk a szlovák hegyi mentőknek az Alacsony Tátra üdülőkörzeteiben. A szerencsétlenségek közül négy halálesettel végződött - adta hírül honlapján a szlovák hegyimentő-szolgálat vasárnap.

Szombat délelőtt történt a Chopok hegycsúcs alatt egy 26 éves cseh nőbe a sífelvonónál belerohant egy síelő. A nőt elsodorta az ütközés, az erdei növényzet közé zuhant. A mentők megpróbálták újraéleszteni, de nem tudták.

Szintén szombaton, a déli órákban kapott bejelentést a hegyimentő-szolgálat egy 50 év körüli szlovákiai síelő balesetéről. A férfi a Gyömbér (Dumbier) és a Chopok közötti hegygerincen szenvedett súlyos balesetet, valószínűleg megcsúszott a jeges terepen, majd körülbelül 300 métert zuhant. A férfit már halva találták meg.

Ugyancsak szombaton, a délutáni órákban egy turista egy holttestet talált a Halas-gödör térségében, egy 43 éves szlovákiai férfiét. Halálának okáról egyelőre nincs hír.

Vasárnap délelőtt nem sokkal kilenc óra után újabb balesetről kaptak bejelentést a mentők a Gyömbér (Dumbier) hegycsúcs alól. A mentők már csak a 26 éves cseh férfi halálát tudták megállapítani. A férfi valószínűleg megcsúszott a jeges terepen, majd ő is több száz métert zuhant.