Fotó: pasziánszozott Breivik perén az egyik ülnök

Fotó: pasziánszozott Breivik perén az egyik ülnök

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A norvég mészáros, Anders Behring Breivik tárgyalásának egyik ülnökét rajtakapták, amint laptopján pasziánszozik a tárgyalás alatt.

A norvég médiában terjed egy fotó, amint az Anders Breivik ügyét tárgyaló bírói kar egyik ülöke, Ernst Henning Eielsen kártyajátékot játszik laptopján. Eielsen nem tagadta, hogy pasziánszozott - mondta egy bírósági szóvivő az AFP hírügynökségnek.

©

"A bírók fokozott figyelemmel kísérik a tárgyaláson elhangzottakat és bemutatottakat - tette hozzá a szóvivő. "A koncentrálásnak különböző módjai vannak" - mondta.

A tömeggyilkos Anders Behring Breivik egyébként azt vallotta hétfőn a bíróságon, hogy gyerek- és fiatalkorában több megalázó élménye volt muzulmánokkal kapcsolatban, amivel azt sugallhatta, hogy ezek az incidensek közrejátszottak szélsőséges jobboldali, rasszista beállítottsága kialakulásában.

Breivik, aki tavaly július 22-én 77 embert gyilkolt meg Oslóban és környékén, egy sor ilyen panaszt olvasott fel apró betűkkel akkurátusan teleírt papírlapokról. A hétfői meghallgatáson a védelem vonultatta fel érveit, beleértve szakértő tanúk kikérdezését. A per várhatóan június 22-én ér véget ítélethirdetéssel.