Címlapon alázták meg Angela Merkelt - fotó

Címlapon alázták meg Angela Merkelt - fotó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Kicsapta a biztosítékot a német politikusoknál az olasz Il Giornale című napilap címlapja, amely a „Negyedik Birodalom” képaláírással ábrázolja Angela Merkel német kancellárt, miközben jobb karjával integet - írja a The Guardian.

A volt olasz kormányfő, Silvio Berlusconi testvérének a tulajdonában van az a lap, amely „Negyedik Birodalom” címmel jelentette meg Angela Merkel fotóját a címlapján - számolt be a The Guardian. A német kancellár a képen jobb kezével integet, amely mozdulatról a címmel együtt a lap azt sugallja: egy halovány náci karlendítésről van szó.

©

A pénteki cikkben, amelyet az Il Giornale főszerkesztője jegyez, az áll: "Tegnap óta Olaszország nem Európához, hanem a Negyedik Birodalomhoz tartozik", majd azt is hozzáteszik: amíg Németország nyert, Olaszország és Európa és az euró veszített. A cikk szerzője mindezért Angela Merkel hibáztatja.

A lapnak nem ez az első támadása Merkel ellen, miután az olaszok megverték a németeket a 2012-es Európa-bajnokságon, a következő képaláírással jelentették meg a kancellár fotóját: "Viszlát, nagyfenekű". Ez a mondat Berlusconi korábbi, Merkelre tett megjegyzésére utalt vissza, amikor is "frigid, nagyfenekű nőnek" nevezte a német kancellárt.