Nyugatról kapják a fegyvert a szír lázadók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Gennagyij Gatyilov orosz külügyminiszter-helyettes szerint egyre több olyan eset kerül napvilágra, amelyek arról tanúskodnak, hogy harmadik országokon keresztül tömegesen érkeznek nyugati gyártmányú fegyverek a szíriai ellenzékhez.

Gatyilov hétfőn a Twitteren írt erről, és részben a sajtóban megjelent információkat hozta fel példaként az állítólagos fegyverszállításokra. "Kíváncsi vagyok, hogy ilyen körülmények között a Szíria elleni szankciókért kardoskodó nyugati partnerek hogyan látják biztos végrehajtásukat (a korlátozásoknak)?" - firtatta Gatyilov.

Korábban Háled al-Abud, a szíriai parlament titkára azt állította, hogy nyugat-európai országokból és Izraelből sok fegyver érkezik a felkelőkhöz. A The Sunday Times című brit lap arról írt, hogy Líbiából egyre több fegyver áramlik a szíriai ellenzékhez, részben Libanonon keresztül. Laurent Fabius francia külügyminiszter pénteken azt mondta, hogy Kataron, Szaúd-Arábián és más országokon keresztül is érkeznek fegyverek a szíriai ellenzékhez.