Facebookon toboroznak a tálibok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Újságírói és operatőri állásokat kínálnak a pakisztáni tálibok. A leendő munkavállalóktól elsősorban a dzsiháddal és az iszlamista mozgalmakkal kapcsolatos témák feldolgozását várják.

Folyóirat készítéséhez keresnek újságírókat a pakisztáni tálibok a Facebook közösségi portálon - közölte pénteken szóvivőjük.

"A szó hatalmasabb, mint a kard. És most itt a lehetőség ennek a hatalmas fegyvernek a használatára" - olvasható az elsősorban újságírói és operatőri állásokat kínáló Umar Media TTP nevű szeptemberben létrehozott Facebook-oldalon, amely eddig 289 felhasználónak nyerte el tetszését. 

A leendő munkavállalóktól elsősorban a dzsiháddal (iszlám szent háború) és az iszlamista mozgalmakkal kapcsolatos témák feldolgozását várják, s a cikkeket az Ajah-i-Kalifát (A kalifátus jele) című, hamarosan megjelenő, negyedéves online folyóiratban teszik közzé. A TTP szóvivője a francia hírügynökségnek elmondta: a Facebookot csak ideiglenesen használják, amíg a meghirdetett pozíciókat be nem töltik és el nem indítják az oldalt.

A tálibok pakisztáni mozgalma, a Tehrik-i-Talibán Pakisztán (TTP) rendszeresen hajt végre támadásokat a helyi rendfenntartó erők és a síita kisebbség ellen, s nem olyan rég tagjai lőttek rá a nők oktatáshoz való jogáért küzdő közismertté vált békeaktivistára, a 14 éves Malalára.

Az iszlamista csoportokat figyelő Site Intelligence amerikai portál szerint a pakisztáni tálibok toborzóközpontnak használják a Facebookot.

A dzsihadista tömörülések közül többnek is van saját lapja, amelyeket különböző időközönként jelentetnek meg a világhálón.