Ismét forgalomba állnak a Boeing Dreamlinerei

Ismét forgalomba állnak a Boeing Dreamlinerei

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Négy hónapos szünetet követően június elsejétől újra forgalomba állnak az All Nippon Airways (ANA) Boeing 787-es típusú utasszállító repülőgépei - jelentették be Tokióban.

A Japánba eddig leszállított 50 darab 787-esből 17-et üzemeltető ANA felújította a helyfoglalásokat azokra a járatokra, amelyeken Dreamlinerek közlekednek. 

Oszamu Sinobe, az ANA vezérigazgatója azt mondta, örömmel jelenti be, hogy június elsejétől ismét repülnek Boeing 787-eseik. Hozzátette ugyanakkor, hogy számukra az utasok biztonsága a legfőbb szempont, és ők teljesen megbíznak az ilyen géptípusból álló flottájuk biztonságában.

©

Az ANA és a JAL 787-eseivel az év elején több váratlan esemény történt. Két esetben az akkumulátorok túlmelegedése okozott elektromos tüzet, másik két alkalommal pedig üzemanyag-szivárgást észleltek a típusnál. A gépeket január 16-án vonták ki a forgalomból, amikor az ANA egyik gépe kényszerleszállást hajtott végre Japánban egy akkumulátortűz miatt. 

A Dreamlinereket használó másik japán légitársaság, a JAL korábban azt közölte, hogy májusban megkezdi az ilyen típusú gépek próbáit, hogy júniustól már menetrendszerűen közlekedjenek. A két légitársaság a leállítás miatt mintegy három és fél ezer járatot törölt, amiért kártérítést szeretne az amerikai gyártótól.