Leszerel Vilmos, és ezután tényleg herceg lesz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Elhagyja a hadsereget Vilmos herceg, és ezentúl protokolláris kötelezettségeire figyel, valamint jótékonysági munkát végez majd. Károly herceg idősebbik fia hét év után szerel le – jelentette be a Kensington Palota csütörtökön.

Cambridge hercege és hercegnője, valamint gyermekük, György herceg várhatóan néhány hét múlva beköltöznek hivatalos rezidenciájukra, a Kensington Palotába Angleseyből, ahol eddig éltek – közölték.

A BBC udvari tudósítója, Peter Hunt a Twitteren azt írta, hogy a következő 12 hónap egyfajta átment lesz Vilmosnak, azaz egy évig nem lesz még "teljes munkaidős herceg".

A Kensington Palotától közölték azt is: Vilmos herceg és Katalin hercegnő ezentúl is támogatják majd II. Erzsébet királynő munkáját, egyebek mellett azzal, hogy elkísérik hivatalos eseményre az uralkodót. Vilmos más lehetőségeket is mérlegel, ha döntött, az ígéretek szerint tájékoztatják erről a közvéleményt.

Vilmos herceg jelenleg a Brit Királyi Légierő kutató-mentő egységének pilótája, állomáshelye a RAF Anglesey légitámaszpont volt. 2012 februárjában a Falkland-szigetekre vezényelték, ahol hat hétig kutató-mentő pilótaként teljesített szolgálatot.

Katalin hercegné és Vilmos herceg első gyermeke 2013. július 22-én londoni idő szerint 16 óra 24 perckor született. A gyermek neve George Alexander Louis, vagyis György Sándor Lajos, és a harmadik a trónöröklési sorban, Károly herceg és Vilmos herceg után.