"Gazdaságilag kell kivéreztetni Amerikát" – üzent bin Laden örököse

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szeptember 11-én közölt üzenetében Oszama bin Laden örököse arra biztatott, hogy állandó feszültségben kell tartani, és ismét meg kell támadni az Amerikai Egyesült Államokat.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet újabb támadást sürgetett az Egyesült Államok és szövetségesei ellen a 2001. szeptember 11-i terrortámadás évfordulójára kiadott üzenetében – közölte a szélsőséges iszlamista honlapokat figyelő, SITE nevű amerikai szervezet pénteken.

Az üzenetet Ajman az-Zavahri, a terrorszervezet vezetője küldte a dzsihadista fórumoknak. "Gazdaságilag kell kivéreztetni Amerikát, arra kényszerítve, hogy folytassa irdatlanul nagy összegek elköltését a védelmére... Amerika gyenge pontja a gazdaság, és már most is tántorog a katonai kiadások miatt... Amerikát feszültségben és állandó riadókészültségben kell tartani néhány támadás segítségével – ajánlotta Oszama bin Laden örököse.

Zavahri azt állította, hogy az al-Kaida Szomáliában, Jemenben és Irakban már megnyerte a háborút, és azt tanácsolta a szélsőségeseknek, hogy vigyék át a háborút az Egyesült Államok területére.