Élve elégettek két külföldit Madagaszkáron

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Meglincselt és élve elégetett a feldühödött tömeg két fehér bőrű külföldi férfit csütörtökön Madagaszkáron, mert szervkereskedelemmel gyanúsították őket, továbbá egy gyermek megölésével és megcsonkításával. A két férfi közül az egyik francia állampolgár, amit megerősített a francia külügyminisztérium.

Az eset Nosy Be szigetén történt, Madagaszkár északi részén, miután szerdán holtan találtak egy korábban eltűnt 8 éves fiút. Gyilkosai kivágták a nyelvét és lemetszették nemi szervét. A helyiek tettesekként két külföldi férfira gyanakodtak, akiket megkínoztak, mire azok azt vallották, hogy emberi szervekkel kereskednek.

A madagaszkári külügyminisztérium a honlapján azt tanácsolja, hogy a franciák kerüljék a szigetországot. Akik azt tervezték, hogy odautaznak, halasszák el, amíg a rendőrség nem lesz ura a helyzetnek.

A szigeten körülbelül 700 francia állampolgár él most.

Madagaszkár előbb portugál, majd francia gyarmat volt. Az utóbb két évben – a csütörtöki áldozaton kívül – három francia állampolgárt öltek meg a szigetországban: idén márciusban egy 82 éves férfit, tavaly pedig egy párt.