Kiszivárgott telefonbeszélgetés: Timosenko fejbe lőné Putyint – videó

Kiszivárgott telefonbeszélgetés: Timosenko fejbe lőné Putyint – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Legszívesebben fejbe lőné Putyint és az "átkozott oroszokat" Julija Timosenko, aki egy kiszivárgott telefonbeszélgetés alatt ragadtatta el magát.

"Kész vagyok arra, hogy fogjak egy géppisztolyt és fejbe lőjem ezt a szörnyeteget" – ezt mondta Julija Timosenko Vlagyimir Putyin orosz elnökről egy kiszivárgott telefonbeszélgetés szerint, amit a Puytin-közeli Russia Today YouTube-csatornája közölt.

A börtönből nemrég szabadult volt ukrán kormányfő Nesztor Sufriccsal, az ukrán biztonsági és védelmi tanács volt helyettes titkárával beszélgetett, a felvételek szerint nagyon tüzes hangnemben.

©

A beszélgetés egy héttel ezelőtt történhetett, röviddel az után, hogy Oroszország annektálta a Krímet. Sufrics Timosenko mondataira úgy reagált: "tegnap megmondtam neki, hogyha kitör egy háborús konfliktus, az idősebb fiammal együtt fegyvert fogunk, hogy megvédjük a hazánkat".

"Ez tényleg minden határon túlmegy" – mondta Timosenko. "Itt az idő, hogy fogjuk a fegyvereinket és lelőjük ezeket az átkozott oroszokat, vezetőjükkel együtt" – tette hozzá. A Haza párt képviselője arról is beszélt, hogy sajnálja, hogy nem lehet ott most, mert ha ott lenne, "kib...ttul nem lenne lehetőségük megszerezni a Krímet".

"Gondolkodtam ezen, ha ott lettél volna, ez nem történt volna meg" – reagált Sufrics. "De bárhogy is van, nincs elég erőnk" – tette még hozzá, ám ekkor Timosenko közbevágott: "Találhattam volna módot arra, hogy megöljem ezeket a seggfejeket. Remélem, képes leszek az összes kapcsolatomat bevetni".

"Minden eszközt fel fogok használni arra, hogy az egész világot felrázzam és még felperzselt föld se maradjon Oroszországban" – folytatta az ukrán ellenzék legendás alakja.

Sufrics ezek után azt kérdezte, mi legyen a nyolcmillió orosszal, akik Ukrajnában maradtak. Timosenko azt válaszolta: atomfegyverrel kellene elintézni őket. "Nem akarok veled itt vitatkozni, mert ami történt, az teljességgel elfogadhatatlan. De van egy másik lehetőség. Egyes tetteik tisztán törvénysértőek és ezeket nemzetközi szintre kell vinnünk" – válaszolta Sufrics.

"A hágai nemzetközi büntetőtörvényszék elé visszük az ügyet" – mondta Timosenko.

Timosenko a Twitteren megerősítette, hogy a beszélgetés elhangzott, ám felhívta a figyelmet, hogy az atomfegyveres része a felvételnek manipulált. A teljes beszélgetést is nyilvánosságra hozták.