A kertben elásott szülők nyugdíjából éltek 15 évig

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Tizenöt éven át élt egy brit házaspár az asszony meggyilkolt és kertben elásott szüleinek nyugdíjából és más járandóságából.

A notthinghami bíróság pénteken nyilvánította bűnösnek Susan és Christopher Edwardst. Jövő héten szabják ki büntetésüket, ami életfogytiglani börtön is lehet.

A bíró nem győzte hangsúlyozni azt a hidegvért, amellyel az eladósodott pár 1998 májusában egy második világháborús revolverrel merő kapzsiságból lemészárolta a nő 85 éves apját és 63 éves anyját, majd a holttesteket elásták a ház kertjében.

A bűncselekmény után a pár kiürítette Susan szüleinek bankszámláit, 15 éven át felvették azok nyugdíját és egyéb járandóságát, végül a házat is pénzzé tették a kertben elföldelt hullákkal együtt.

A rendőrség szerint az ötvenes éveik közepén járó pár összesen negyedmillió fontot, vagyis csaknem százmillió forintot zsebelt be a gyilkosság eredményeként.

Ezt a pénzt is hamar felélték azonban, egyebek mellett azért, mert nagy összegeket költöttek olyan hírességek emléktárgyaira, mint Gary Cooper vagy Frank Sinatra.

A pár 2013-ban Franciaországba szökött az esetleges lebukás elől, de ott újra annyira eladósodtak, hogy a pénzért kuncsorgó férj végül bevallotta a gyilkosságot saját édesanyjának, aki értesítette a rendőrséget.