Bezárult az ostromgyűrű a donyecki lázadók körül

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A lázadók elismerték, körbevették őket az ukrán hadsereg erői.

Az ukrán hadsereg elfoglalt egy kulcsfontosságú települést Kelet-Ukrajnában, és ezáltal bezáródott az ostromgyűrű, a régió legnagyobb városa, az oroszbarát felkelők ellenőrzése alatt álló Donyeck körül - ismerte el szombaton a lázadók főparancsnoka.

Igor Girkin, az orosz titkosszolgálat egykori tisztje, akit háborús nevén Sztrelkovnak hívnak, és aki magát korábban a "donyecki népköztársaság" főparancsnokának kiáltotta ki, azt mondta: az ukrán erők elfoglalták Krasznij Lucsot. A település Donyeck város és a régió másik nagyvárosa, Luhanszk között található, a térség két jelentősebb főútvonalának  egyike mentén.

Girkin beszámolt arról, hogy a Donyeck-Horlivka elnevezésű fegyveres csoportot teljesen bekerítették az ukránok. Szavait a szakadár "donyecki népköztársaság" hírügynöksége, a Novorosszija idézte.

Andrij Liszenko, az ukrán Nemzetvédelmi és Biztonsági Tanács (RNBO) szóvivője újságíróknak szombaton azt mondta, hogy egyelőre nem tudja megerősíteni az értesülést.
Donyeckben, a város önkormányzatának szóvivője szerint legalább egy ember meghalt, számos megsebesült szombaton az ukrán hadsereg tüzérségi támadásában. Makszim Rovninszki hozzátette, hogy hajnalig harminc háztömböt ért belövés.