Sátánisták rombolhatták szét a novoszibirszki katonai temetőt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Valaki vagy valakik szétrombolták a szibériai Novoszibirszk német-magyar hadifogoly temetőjét – jelentették az orosz régió internetes hírportáljai.

A temető a nyugat-szibériai másfél milliós nagyváros Pervomajszkij mevű kerületében, erdős területen található. Itt temették el a második világháborúban szovjet fogságba esett német és magyar katonákat.

A gorod54.ru és a nsknews.info című hírszolgáltatók oldalán elhelyezett fényképek tanúsága alapján a vandálok ledöntötték a sírhelyeket jelölő kereszteket, és az azokat tartó köveket is kiforgatták a helyükből.

Helyiek szerint nem ez volt az első ilyen durva rombolás a Novoszibirszk szélén található sírkertben. A temető és környéke szemtanúk szerint régóta a sátánista-fanatikusok törzshelyének számít – írta a nsknews.

A helyiek elmondták, hogy ismeretlenek hat éve szilánkokra törték az egyik emléktáblát. A vandálok egyszer felgyújtották a temető legmagasabb keresztjét. Senki sem tudja, ki követte el a rombolást, de sokan meg vannak győződve arról, hogy a sátánisták tették – olvasható a novoszibirszki portálon.

"Magam is csak horrortörténetnek hittem az egészet, amíg meg nem találtam a temetőtől nem messze lévő egyik kereszteződésben egy máglyát és benne egy macska csontvázát" – írta blogjában Alekszandr Matvejev.

A háborús keresőszolgálat nevű portál adatai szerint a novoszibirszki Pervomajszkij kerületben 1945 januárjában létesítették a 199-es hadifogolytábort. Ebben a 2-es, 3-as és 6-os részlegekben elhunyt foglyokat temették el, összesen 604 embert, közöttük 48 magyart.

A gorod54.ru jelentése szerint 1944-1945 telén a Novoszibirszkben elhunyt hadifoglyok háromnegyede halt meg a 199-es szovjet fogolytábor építésekor.