Még a Hamász is elítélte az Iszlám Állam újabb rémtettét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A palesztin radikális szervezet közleménye szerint a "borzalmas bűncselekmény beszennyezi az iszlámot" azáltal, hogy ellentmond egyik alapelvének, a toleranciának, és azáltal, hogy megrontja a viszonyt a muzulmán és a keresztény arabok között. A líbiai Iszlám Állam vasárnap este hozott nyilvánosságra egy videót 21 kopt kersztény ember lefejezéséről.

Az iszlámot beszennyező borzalmas bűncselekménynek nevezte hétfői közleményében a Hamász palesztin radikális iszlamista szervezet, hogy az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet líbiai szárnya lefejezett 21 egyiptomi koptot.

Az Iszlám Állam líbiai szárnya vasárnap este tett közzé videofelvételt 21 egyiptomi kopt keresztény foglyuk lemészárlásáról.

A palesztin radikális szervezet közleménye szerint a "borzalmas bűncselekmény beszennyezi az iszlámot" azáltal, hogy ellentmond egyik alapelvének, a toleranciának, és azáltal, hogy megrontja a viszonyt a muzulmán és a keresztény arabok között, akik századok óta élnek együtt, mert az iszlám békét és biztonságot garantál nekik. "Az iszlám csak annak megölését parancsolja meg, aki minket öl, bánt vagy megsérti a jogainkat" - olvasható a Muzulmán Testvériség nevű egyiptomi mozgalomból kinőtt Hamász közleményében. 

A Hamászt az Egyesült Államok és Izrael által terrorista szervezetként tartja számon, amely Izrael szerint kapcsolatban áll az IÁ-val. A szervezet katonai szárnyát Egyiptomban is terrorista csoporttá nyilvánították.

A palesztin szervezet ugyanakkor rendszeresen elhatárolódik az IÁ barbár tetteitől.

Mahmúd Abbász palesztin elnök a koptok lefejezése miatt három napos gyászt hirdetett hétfőn Ciszjordániában, és telefonon részvétét nyilvánította Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnöknek.