Videó: Így néz ki két vonat, amely fékezés nélkül ütközött egymásnak

Videó: Így néz ki két vonat, amely fékezés nélkül ütközött egymásnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Fékezés nélkül, nagy sebességgel rohant egymásba a két német vonat a keddi bajorországi szerencsétlenségben, a katasztrófa okára a feketedobozok fognak választ adni.

Nagyon nagy sebességgel, fékezés nélkül rohant egymásba az a két vonat, amely kedden szenvedett balesetet Bajorországban, tíz ember halálát, és százötven utas sérülését okozva. Magyar áldozatról a magyar külügy nem tud.

A helyszínen, Bad Aiblingban Alexander Dobrindt szövetségi közlekedési miniszter tartott sajtótájékoztatót, amelyen elmondta, hogy csak a feketedobozok adatainak elemzésével lehet majd megállapítani a vonatszerencsétlenség okát, a három adatrögzítő berendezés közül kettőt már megtaláltak.

©

A baleset Münchentől mintegy 40 kilométerre délkeletre történt a Holzkirchen-Rosenheim egyvágányos vasútvonal egy éles kanyarulatában, erdős területen, a vonatvezetők valószínűleg közvetlenül az ütközés előtt látták csak meg a szembejövőt, és nem is maradt idő a fékezésre. 

A miniszter elmondta, hogy a szakaszon volt olyan berendezés – PZB 90 típusú, úgynevezett pontszerű vonatbefolyásoló rendszer –, amely az ilyen helyzetek elkerülését szolgálja. Mindkét vonat menetrend szerint indult el, és a közeli Kolbermoorban kellett volna kikerülniük egymást – tette hozzá Joachim Herrmann bajor belügyminiszter.

Hozzászólások