Szabadon engedték a Köpcös elrabolt fiát

Szabadon engedték a Köpcös elrabolt fiát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szabadon engedték Jésus Guzmánt, Joaquín Guzmán, vagyis a hírhedt drogbáró, a Köpcös (El Chapo) fiát, akit a hét elején raboltak el.

A jelenleg börtönben ülő Köpcös drogkartelljének, a Sinaloának az egyik tagja közölte: a Jésusszal együtt elrabolt többi túsz is szabad. "Ezt az időt tárgyalással töltöttük, most már mindannyian szabadok és egészségesek" - íeta az MTI.

A 29 éves Jésust a Sinaloa kartell riválisa, a Jalisco rabolta el, amely az utóbbi években erősödött meg. A Köpcös első házasságából született fiának az elhurcolása miatt az a veszély fenyegetett, hogy háború tör ki Guzmán szervezete és a Jalisco között - mutatott rá az AFP francia hírügynökség.

A hét folyamán a mexikói hatóságok erősítést küldtek az ország több szövetségi államába, hogy elejét vegyék a két szervezet közti esetleges erőszakhullámnak.

A Köpcös jelenleg az egyesült államokbeli Texas határához közel fekvő Ciudad Juárez város mellett lévő, szigorúan őrzött börtönben várja a döntést arról, hogy Mexikó kiadja-e az Egyesült Államoknak.

Hozzászólások