Liftbe rejtett pokolgéppel robbantották fel az ukrán lázadók parancsnokát

Liftbe rejtett pokolgéppel robbantották fel az ukrán lázadók parancsnokát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Ismeretlenek ölték meg a donyecki szakadár fegyveresek egyik parancsnokát, Arszen Pavlovot – jelentették hétfőre virradóra orosz és ukrán hírportálok.

A Motorola néven ismert szakadárparancsnok halálának hírét megerősítette az ukrán belügyminisztérium és a donyecki szakadár "köztársaság" védelmi tárcája is: a férfival pokolgép végzett saját házának liftjében.

A pokolgépes merénylet vasárnap este történt Pavlov donyecki házában. A környéket lezárták a donyecki belügyminisztérium emberei, a házhoz vezető egyik úthoz páncélozott járművet vezényeltek.

Olekszandr Zaharcsenko, a szakadár Donyecki Népköztársaság vezetője Kijevet tette felelőssé Pavlov haláláért, és "hadüzenetnek" nevezte az esetet. Denisz Pusilin donyecki politikai vezető pedig arra figyelmeztetett, hogy a lázadóparancsnok meggyilkolása még jobban kiélezheti a helyzetet a Donyec-medencében.

Artem Sevcsenko ukrán belügyi szóvivő ugyanakkor a Facebookon azt közölte: úgy tűnik, hogy a terrorista Arszen Pavlovval "az embergyűlölő terrorista internacionálébeli társai" végeztek. "Ilyen szomorú, de igazságos vége van minden elfajzottnak az ukrán földünkön" – tette hozzá.