Timmermans leidiótázta Trumpot

Timmermans leidiótázta Trumpot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu

A klímaváltozás és környezetvédelem vonatkozásában nevezte annak.

Hétfőn tartották az európai parlamenti választások előtt a csúcsjelöltek vitáját Maastrichtban, ahol sok szó esett Amerikáról és a klímaváltozásról.

Frans Timmermans, az európai szociáldemokraták listavezetője azt mondta a transzatlanti kereskedelmi konfliktusról: meg kell őrizni az EU egységét, meg kell mutatni, hogy a tagállamok nem játszhatók ki egymás ellen, és nem fogják engedni a multilaterális rendszer lerombolását.

A Donald Trump utáni világra akarunk gondolni, amelyben visszatérhet a szolidaritás az Egyesült Államok és Európa között – mondta.

Kizárólag egy egységes Európa Unió lehet képes megállítani Trump amerikai elnököt és idiotizmusát a klímaváltozás és a környezet ügyében,

– folytatta. Az Európai Bizottság első alelnöke beszélt arról is, hogy míg az árak már hasonlóak, a bérek a keleti tagállamokban gyakran a harmadát teszik ki a nyugatiaknak, amin változtatni kell, de ehhez az érintett országoknak nagyobb befolyást kellene adniuk a szakszervezeteknek.

Bas Eickhout, a zöldek két csúcsjelöltjének egyike pedig a liberálisokat vonta felelősségre, amiért korábbi álláspontjukkal szembemenve jóváhagyták a transzatlanti kereskedelmi tárgyalások megindítását, és hogy az Egyesült Államok kilépett a párizsi klímaegyezményből.

Hozzászólások