Videó: Félelmetes látvány a szibériai fegyverraktár felrobbanása

Videó: Félelmetes látvány a szibériai fegyverraktár felrobbanása

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

7 ezer ember még nem térhet vissza lakhelyére, miután a környéken felrobbant egy több ezer tüzérségi lövedéket tároló raktár. Az esetről videó is készült.

Eloltották a tüzet a kigyulladt hadianyagraktárban a szibériai Krasznojarszki terület acsinszki járásában – közölte a moszkvai védelmi tárcára hivatkozva kedden a Rosszija 24 hírtelevízió. A hatóságok ugyanakkor nem zárják ki a robbanások kiújulásának lehetőségét, ezért arra kérték a raktár 15 kilométeres körzetéből kitelepített mintegy 7 ezer embert, hogy délutánig ne térjen vissza lakhelyére. A járásban kedden kihirdetett rendkívüli állapotot nem oldották fel.

©

Brutális robbanás volt korábban Szibériában, Acsinszk város közelében egy lőszerraktár robbant fel, amelyben több tízezer tüzérségi lövedéket tároltak. Az esetet valaki videóra is vette, és azon jól látszik, mekkora volt a detonáció.

Hihetetlen, de összesen csak 12 ember sérült meg, és hatot ápolnak kórházban. Viszont 3000 embert kitelepítettek, és még további 11 ezerre várhat ugyanez a sors. A robbanás okait egyelőre vizsgálják, az első információk szerint emberi mulasztás okozhatta, nyilatkozta Dmitrij Bulgakov tábornok, védelmi miniszterhelyettes, a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek. Az érintett Krasznojarszki régióban mindenesetre óriási erdőtüzek pusztítanak a szokatlan hőség miatt, írja a BBC, a videón is jól látszik az erdőtűz füstje.

©
Hozzászólások