Összeállítják a vádiratot Donald Trump ellen

Összeállítják a vádiratot Donald Trump ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Ezzel megindíthatják az alkotmányos felelősségre vonási eljárást (impeachment) Donald Trump elnök ellen.

Az amerikai törvényhozás alsóházának elnöke, Nancy Pelosi bejelentette: arra kérte a képviselőház igazságügyi bizottságának elnökét, hogy állítsa össze a vádiratot, amelynek alapján megindíthatják az alkotmányos felelősségre vonási eljárást (impeachment) Donald Trump elnök ellen.

Nancy Pelosi elmondása szerint az elnök személyes politikai céljai érdekében, a nemzetbiztonság rovására visszaélt hatalmával, tetteivel súlyosan megsértette az alkotmányt. A törvényhozóknak nincs más lehetőségük, mint a cselekvés, a "demokráciánk a tét".

Nem sokkal Pelosi bejelentése előtt Donald Trump a Twitteren azt írta: "ha meg akarják indítani az impeachment-eljárást ellenem, akkor tegyék meg gyorsan, így tisztességes perünk lehet a szenátusban, és az ország minél előbb visszatérhet a normális kerékvágásba". Az elnök hozzáfűzte: a demokratáknak nem számít semmi, "megbolondultak".

Az amerikai elnök azóta is szórja a tweeteket. Állítása szerint a „semmiért” indul ellene eljárás, de nem fél. Azt írta, a republikánusokat összekovácsolta az ügy, soha nem voltak egységesebbek, egyik bejegyzését úgy zárta:

„Győzni fogunk!

Hozzászólások