Irak újra megtámadja az Iszlám Államot

Irak újra megtámadja az Iszlám Államot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nemzetközi koalíció állítólag légi támogatást fog adni az iraki csapatoknak.

Az iraki hadsereg újra elindítja a hadműveleteket az Iszlám Állam terrorszervezet ellen - jelentették be csütörtökön Bagdadban.

Az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalícióval közös harcot azután függesztették fel, hogy az amerikaiak január 3-án a bagdadi nemzetközi repülőtér közelében likvidálták Kászim Szulejmánit, az iráni Forradalmi Gárda Kudsz nevű elitegységének parancsnokát.

"Látva a terrorista bandák tevékenységének folytatódását, és annak érdekében, hogy kihasználjuk az addig hátralévő időt is, amíg a koalíció és Irak kapcsolatát új alapokra helyezik, a hadsereg újra közös akciókat indít az Iszlám Állam ellen, amennyire ezt lehetővé teszik az erőink" - közölte a hadsereg parancsnoksága egy nyilatkozatban.

Az iraki fegyveres erők főparancsnoka, Ádil Abdel Mahdi miniszterelnök szerint az iraki csapatoknak légi támogatást fog adni a nemzetközi koalíció.

A kapcsolatok új alapjai akkor jönnek létre, amikor egy új együttműködési megállapodásban garantálják Irak szuverenitását a szárazföldön és a levegőben - emlékeztet a közlemény.

Hozzászólások