szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Itt mérik a térség legmagasabb a halálozási arányát.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Peruban átlépte a félmilliót az eddigi azonosított koronavírus-fertőzöttek száma, az ország közben Latin-Amerika legmagasabb halálozási arányát produkálja – derült ki az egészségügyi minisztérium által csütörtökön közzétett járványadatokból.

Az egészségügyi miniszter helyettese, Luis Suarez sajtóértekezleten ismertette, hogy 507 ezer 996-ra emelkedett az eddig azonosított esetek száma, és 25 ezer 648-ra nőtt a Covid-19 járvány számlájára írható halálesetek száma.

A Reuters hírügynökség összevetése szerint Latin-Amerikában jelenleg az andokbeli országban mérik a legmagasabb halálozási arányt,

miután 100 ezer emberre 78,6 koronavírus okozta haláleset jut.

E tekintetben Peruban rosszabb a helyzet, mint a világjárvány által szintén keményen sújtott térségbeli szomszédainál, Chilében és Brazíliában.

Martín Vizcarra perui elnök csütörtökön egy nyilvános eseményen emlékezett meg a SARS-CoV-2 vírus okozta járványban eddig elhunyt 120 orvosról, egyben a társasági és sportesemények számának újabb gyarapodásának és a lakosság laza fegyelmének tudta be a fertőzések ismét gyorsuló növekedését.

Vizcarra előző nap betiltotta a családi eseményeket, bejelentette a vasárnapi kijárási tilalom általános visszaállítását – ami alól csak a gyógyszertárak és az ételkiszállítást végző éttermek élveznek kivételt –, és az ország újabb öt régiójára terjesztette ki a karanténintézkedéseket, miután az előző napok adatai szerint a gyerekek és serdülők közötti fertőzések száma 75 százalékkal emelkedett. Az ország új miniszterelnöke, Walter Martos, aki kedden kapott bizalmat a törvényhozásban,

drákói büntetésekkel fenyegette a járványügyi előírások megsértőit.

Peruban a első fertőzés március 6-i észlelése után alig egy héttel szigorú karanténintézkedéseket rendeltek el, férfiak és nők például csak eltérő napokon hagyhatták el a lakásokat. A korlátozások fokozatos feloldása nyomán azonban jelentősen megugrott a fertőzöttek száma.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a hivatalos hangulatvideó a Samsung rajongóknak szánt telefonjáról

Itt a hivatalos hangulatvideó a Samsung rajongóknak szánt telefonjáról

Orbán: Az egészségügyet fel kell készíteni akár 400 ezer fertőzöttre is

Orbán: Az egészségügyet fel kell készíteni akár 400 ezer fertőzöttre is

Gyurcsány Ferenc népszavazásig vinné az ingyenes koronavírusteszt kérdését

Gyurcsány Ferenc népszavazásig vinné az ingyenes koronavírusteszt kérdését