Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Három embert agyonlőtt, két másikat pedig megsebesített egy fegyveres férfi Wisconsin államban, a gyanúsított szökésben van.

Bár a gyanúsított még szabadon van, nem jelent közvetlen veszélyt a lakosságra, mert a nyomok arra utalnak, hogy nem véletlenszerűen választotta ki célpontjait, hanem ismerte áldozatait, és tudatosan rájuk nyitott tüzet – mondja a kenoshai seriff.


A gyilkosság a Kenosha megyei Somers House Tavernben történt. Az elkövetőt előzőleg kitessékelték az épületből, majd később már fegyverrel tért vissza. Azt nem tudni, hogy áldozatai ismerték-e az elkövetőt.
"Úgy gondoljuk, hogy ő tudta, hogy kikre nyit tüzet" – mondta a seriff, nem zárta viszont ki azt sem, hogy lehet, hogy egynél több elkövetőt keresnek. Mint fogalmazott, "legalább egy maroklőfegyvert" használtak.


Csütörtökön Indianapolisban nyolc embert lőttek agyon a FedEx ottani telephelyén. Márciusban Kaliforniában volt irodai lövöldözés, ahol négyen haltak meg, Atlantában ázsiai masszázsszalonok elleni támadásban nyolc ember vesztette életét, míg a coloradói Boulderben 10 ember halt meg egy szupermarketben elkövetett lövöldözésben