szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az éves veszteség meghaladja a 170 milliárd forintot.

Az ENSZ 1979-ban magyar javaslatra nyilvánította október 16-át az élelmezés világnapjává, az idén 41. alkalommal megtartott esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlása, az éhezés felszámolására, és összefogásra ösztönözzön.

Az Európai Unió többi országához hasonlóan Magyarországon is az élelmiszerpazarlás teszi ki az élelmiszerveszteség legnagyobb hányadát. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken azt közölte, hogy

Magyarországon az emberek évente több mint 300 ezer tonna élelmiszert pazarolnak el, a veszteség pénzben kifejezett értéke meghaladja a 170 milliárd forintot, ami egy-egy emberre vetítve 18 000 forint.

– közölte a hatóság.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!