hvg.hu Karrier

Melyek a jól fizető nyári állások?

Nyáron fellendül a diákmunkák piaca, a szezonális ajánlatokon kívül egyre több cég hosszú távra (három-hat hónapra) is felvesz 18-20 éves diákokat. Miért éri meg a munkavállalásnak e formája? Mennyit lehet keresni árufeltöltéssel, adminisztrációval vagy adománygyűjtéssel egy iskolaszövetkezet tagjaként?

hvg.hu Gazdaság

Az üzleti szféra üzenete Orbánnak: első a gazdaság!

A gazdasági érdekvédelmi szervezetek vezetői megelőlegezték a bizalmat az Orbán-kormánynak, és abban reménykednek, hogy az osztogatás helyett a gazdaság dinamizálására koncentrál az új kabinet. Az üzleti szféra képviselői szerint a fenntartható gazdasági növekedés érdekében ezúttal nem lehet tovább halogatni a strukturális reformokat.

hvg.hu Nagyítás

A magyar börtönök megasztárjai vetélkedtek - Nagyítás fotógaléria

A tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében csaptak össze először Magyarország legjobb börtönben lévő együttesei, börtönőri felügyelet mellett. A kékruhások is együtt tapsoltak fogvatartottaikkal, ami nem véletlen, hiszen zenélni eleve csak példás magaviselettel lehet a falak mögött.

Sebők János Vélemény

Mit keres Presser Gábor a Megasztár zsűrijében?

Presser Gábor, alig hogy megérkezett Amerikából, másnap beült a Megasztár zsürijébe. Nem kellett volna! Ahogy Eszenyi Enikőnek sem. Szakmájuk emblematikus figurájaként, elismert művészemberként olyasmihez adják a nevüket, az arcukat, a hitelüket, ami „ciki”.

hvg.hu Nagyítás

BKV, ahogy az utasok sosem láthatják – Nagyítás fotógaléria

A BKV Kőér utcai telephelyének karbantartóüzemében 60 fő végzi reggel 6 órától 18 óráig a 25-35 éves metrószerelvények folyamatos vizsgálatát és azonnali javítását. A munkások nagy része több mint 15 éve áll a tömegközlekedési cég szolgálatában.

Bálint Csaba Itthon

ÁVH-dolgozók listája – minden nyilvánosság üdvözlendő

Alighogy megjelent, már a rádiók legfrissebb híradásaiban is beszámoltak arról a listáról, amelyet a szegedkurir.hu regionális hírportál közölt április negyedikén. A Csongrád megyei ÁVH egykori dolgozóinak névsora csak első darabja annak a sorozatnak, amelynek közlésére Kunstár Csaba főszerkesztő szánta el magát. Az esetről Cseh Gergő Bendegúzt, a Történeti Levéltár munkatársát kérdeztük. Ha nem sérülnek indokolatlanul a személyiségi jogok, akkor minden nyilvánosság üdvözlendő – mondja a szakember.

hvg.hu Itthon

Politikusfigyelő adatbázis a hvg.hu-n

Kíváncsi arra, mi jelent meg egy-egy politikusról a hvg.hu-n az elmúlt években? Vagy csak megnézné egy honatya, szakpolitikus vagy önkormányzati vezető weboldalát, blogját, facebookos vagy twitteres oldalát? Itt mindent megtalál, egy helyen.

Itthon

Bokros: elszemtelenedett a szélsőjobboldali radikalizmus

Egy volt MDF-es, most független képviselő pár hete azt mondta: „ma az MDF az SZDSZ”. A főleg liberális gazdaságpolitikai elképzeléseiről ismert Bokros Lajost arról kérdeztük, hogy az MDF mennyire képviselné a liberalizmus politikai értékeit.

Sebők János Vélemény

Golfváros Pátyon? Civilek támadják a mega-projektet

A budapesti agglomerációban évek óta jelentős zöldmezős beruházások zajlanak, s most a Zsámbéki-medencében, Páty térségében a sávolyi Balatonring ügyében elhíresült, Spanyolországban bejegyzett Grupo Milton akar egy megaprojekt keretében óriási „golfvárost” építeni. A pátyi képviselőtestület mellette van, de egyre nő az ingatlanspekulációra gyanakvók, illetve a természetvédő ellenzők tábora, bár közülük többen életveszélyes fenyegetést kaptak. Felhívásukra március 23-án tüntetés lesz a spanyol követség előtt.

Csikász Brigitta Itthon

Eclipse-ügy: a stróman menekülni akart a cégekből

Titokzatos módon tűnt el Katzenbach Imre, az Eclipse-ügyben körözött volt MTK-s labdarúgó, legalábbis erre enged következtetni az, hogy a férfi Mercedesét és személyi iratait hátrahagyva vált köddé – tudta meg a hvg.hu. Amennyiben Katzenbach mégis előkerül, gyanúsított lesz, mint a többiek, akiknek előzetes letartóztatását a bíróság április 12-ig rendelte el.

Csikász Brigitta Itthon

Vagyonkimentés zajlik a Bajvan, a Sokasara és a Káosz kft.-knél?

Keikan Securityről Bajvan Szerdára változtatták annak a kft.-nek a nevét, amely Demján Sándor cégénél alvállalkozóként, feketén dolgoztatott biztonsági embereket. A Keikan csődbe ment, és a felszámolások lebonyolítására vállalkozó cég jelképes összegért vette meg. A cég egy tatabányai címre mintegy 200 bedőlt és felszámolásra váró vállalkozást regisztrált, a Bajvan Szerdához hasonló beszédes nevekkel: Agyő Április, Kacifánt Citrom, Lúzer Május stb. Egy felszámoló szerint mindez a „vagyonkimentést és a köztartozást felhalmozó cégek tisztára mosását szolgálhatja.”

Csikász Brigitta Itthon

Feljelentések az MKB ellen

Többen sikkasztás gyanúja miatt feljelentették az MKB Bankot a Fővárosi Főügyészségen. A feljelentők szerint a bank az ügyfelek pénzével úgy bánt, mintha a sajátja lenne. Egy másik ügyben kártérítési pert indítottak, mivel a hitelek folyósításának elmaradása meghiúsított egy uniós projektet. A bank viszont állítja, betartotta a hatályos törvényeket.

hvg.hu Itthon

Kiábrándult MSZP-szavazókért kóstolgatja Orbánt az MDF

Az MDF a parlamentbe jutásért küzd, így mondhat akár olyan népszerűtlen konkrétumokat, amiket a Fidesz egyelőre kockázatosnak ítél. Az őszinte üzenetek hitelessé teszik a pártot, ám az SZDSZ-szel kötött együttműködés éppen ezt a hitelt erodálhatja. Krekó Péter politikai elemző nyilatkozik.

hvg.hu Itthon

Társadalmi kereslet a szélsőjobboldalra

A HVG és a Political Capital Institute február 10-én mutatja be „A szélsőjobboldal iránti társadalmi kereslet Európában” című tanulmányát. A bemutatót követően vitaindító beszélgetés lesz.

hvg.hu Itthon

Ők 24-en, akik 2009 híreinek főszereplői voltak (1. rész)

Ahogy már megszokhatták, idén is összeállítottuk, s három részben közzétesszük a legjobb vagy legpocsékabb évet zárt hazai közéleti személyiségek, pártpolitikusok, celebek, művészek, pillanatemberek 24-es listáját. Cikksorozatunk első darabját olvashatják, benne a legismertebb bukott politikusok (Gyurcsány!), egy szélsőséges figura, no meg tévés személyiségek. Névsor szerint haladunk, olvassa el mindet!

hvg.hu Gazdaság

Bajnai jövendölése a 2010-es hadigazdálkodásról és a rémes történelem

Bajnai miniszterelnök a minap kijelentette, hogy 2010 kutya kemény lesz, és szinte hadigazdálkodást kell folytatniuk az állami szervezeteknek. Nos, a jegyrendszer bevezetésétől nem tartunk, de azért utánanéztünk, mekkora rés tátong a jövőre várható nehézségek és az idősebbek által már megtapasztalt valódi hadigazdálkodás között.

1 2 3 4 5 6 7
17
Szerdán 4211 új fertőzött volt, csütörtökön már 6278, 152 ember elhunyt

Szerdán 4211 új fertőzött volt, csütörtökön már 6278, 152 ember elhunyt

300 ezer magyar keres munkahelyet magának

300 ezer magyar keres munkahelyet magának

Jóval több kibertámadás éri azokat, akik kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből

Jóval több kibertámadás éri azokat, akik kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből

Tordai Bencét letiltotta a Facebook

Tordai Bencét letiltotta a Facebook

Újabb trófeákat szerez a Fidesz a kultúrában

Újabb trófeákat szerez a Fidesz a kultúrában

Az oltással foglalkozik a South Park újabb egyórás különkiadása

Az oltással foglalkozik a South Park újabb egyórás különkiadása

Milyen vakcinákkal oltanak most Magyarországon, kik kaphatják, és melyikből mennyi kell? Íme a válaszok

Milyen vakcinákkal oltanak most Magyarországon, kik kaphatják, és melyikből mennyi kell? Íme a válaszok

Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

A címlapról ajánljuk