hvg.hu Karrier

Melyek a jól fizető nyári állások?

Nyáron fellendül a diákmunkák piaca, a szezonális ajánlatokon kívül egyre több cég hosszú távra (három-hat hónapra) is felvesz 18-20 éves diákokat. Miért éri meg a munkavállalásnak e formája? Mennyit lehet keresni árufeltöltéssel, adminisztrációval vagy adománygyűjtéssel egy iskolaszövetkezet tagjaként?

hvg.hu Gazdaság

Az üzleti szféra üzenete Orbánnak: első a gazdaság!

A gazdasági érdekvédelmi szervezetek vezetői megelőlegezték a bizalmat az Orbán-kormánynak, és abban reménykednek, hogy az osztogatás helyett a gazdaság dinamizálására koncentrál az új kabinet. Az üzleti szféra képviselői szerint a fenntartható gazdasági növekedés érdekében ezúttal nem lehet tovább halogatni a strukturális reformokat.

hvg.hu Nagyítás

A magyar börtönök megasztárjai vetélkedtek - Nagyítás fotógaléria

A tököli Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetében csaptak össze először Magyarország legjobb börtönben lévő együttesei, börtönőri felügyelet mellett. A kékruhások is együtt tapsoltak fogvatartottaikkal, ami nem véletlen, hiszen zenélni eleve csak példás magaviselettel lehet a falak mögött.

Sebők János Vélemény

Mit keres Presser Gábor a Megasztár zsűrijében?

Presser Gábor, alig hogy megérkezett Amerikából, másnap beült a Megasztár zsürijébe. Nem kellett volna! Ahogy Eszenyi Enikőnek sem. Szakmájuk emblematikus figurájaként, elismert művészemberként olyasmihez adják a nevüket, az arcukat, a hitelüket, ami „ciki”.

hvg.hu Nagyítás

BKV, ahogy az utasok sosem láthatják – Nagyítás fotógaléria

A BKV Kőér utcai telephelyének karbantartóüzemében 60 fő végzi reggel 6 órától 18 óráig a 25-35 éves metrószerelvények folyamatos vizsgálatát és azonnali javítását. A munkások nagy része több mint 15 éve áll a tömegközlekedési cég szolgálatában.

Bálint Csaba Itthon

ÁVH-dolgozók listája – minden nyilvánosság üdvözlendő

Alighogy megjelent, már a rádiók legfrissebb híradásaiban is beszámoltak arról a listáról, amelyet a szegedkurir.hu regionális hírportál közölt április negyedikén. A Csongrád megyei ÁVH egykori dolgozóinak névsora csak első darabja annak a sorozatnak, amelynek közlésére Kunstár Csaba főszerkesztő szánta el magát. Az esetről Cseh Gergő Bendegúzt, a Történeti Levéltár munkatársát kérdeztük. Ha nem sérülnek indokolatlanul a személyiségi jogok, akkor minden nyilvánosság üdvözlendő – mondja a szakember.

hvg.hu Itthon

Politikusfigyelő adatbázis a hvg.hu-n

Kíváncsi arra, mi jelent meg egy-egy politikusról a hvg.hu-n az elmúlt években? Vagy csak megnézné egy honatya, szakpolitikus vagy önkormányzati vezető weboldalát, blogját, facebookos vagy twitteres oldalát? Itt mindent megtalál, egy helyen.

Itthon

Bokros: elszemtelenedett a szélsőjobboldali radikalizmus

Egy volt MDF-es, most független képviselő pár hete azt mondta: „ma az MDF az SZDSZ”. A főleg liberális gazdaságpolitikai elképzeléseiről ismert Bokros Lajost arról kérdeztük, hogy az MDF mennyire képviselné a liberalizmus politikai értékeit.

Sebők János Vélemény

Golfváros Pátyon? Civilek támadják a mega-projektet

A budapesti agglomerációban évek óta jelentős zöldmezős beruházások zajlanak, s most a Zsámbéki-medencében, Páty térségében a sávolyi Balatonring ügyében elhíresült, Spanyolországban bejegyzett Grupo Milton akar egy megaprojekt keretében óriási „golfvárost” építeni. A pátyi képviselőtestület mellette van, de egyre nő az ingatlanspekulációra gyanakvók, illetve a természetvédő ellenzők tábora, bár közülük többen életveszélyes fenyegetést kaptak. Felhívásukra március 23-án tüntetés lesz a spanyol követség előtt.

Csikász Brigitta Itthon

Eclipse-ügy: a stróman menekülni akart a cégekből

Titokzatos módon tűnt el Katzenbach Imre, az Eclipse-ügyben körözött volt MTK-s labdarúgó, legalábbis erre enged következtetni az, hogy a férfi Mercedesét és személyi iratait hátrahagyva vált köddé – tudta meg a hvg.hu. Amennyiben Katzenbach mégis előkerül, gyanúsított lesz, mint a többiek, akiknek előzetes letartóztatását a bíróság április 12-ig rendelte el.

Csikász Brigitta Itthon

Vagyonkimentés zajlik a Bajvan, a Sokasara és a Káosz kft.-knél?

Keikan Securityről Bajvan Szerdára változtatták annak a kft.-nek a nevét, amely Demján Sándor cégénél alvállalkozóként, feketén dolgoztatott biztonsági embereket. A Keikan csődbe ment, és a felszámolások lebonyolítására vállalkozó cég jelképes összegért vette meg. A cég egy tatabányai címre mintegy 200 bedőlt és felszámolásra váró vállalkozást regisztrált, a Bajvan Szerdához hasonló beszédes nevekkel: Agyő Április, Kacifánt Citrom, Lúzer Május stb. Egy felszámoló szerint mindez a „vagyonkimentést és a köztartozást felhalmozó cégek tisztára mosását szolgálhatja.”

Csikász Brigitta Itthon

Feljelentések az MKB ellen

Többen sikkasztás gyanúja miatt feljelentették az MKB Bankot a Fővárosi Főügyészségen. A feljelentők szerint a bank az ügyfelek pénzével úgy bánt, mintha a sajátja lenne. Egy másik ügyben kártérítési pert indítottak, mivel a hitelek folyósításának elmaradása meghiúsított egy uniós projektet. A bank viszont állítja, betartotta a hatályos törvényeket.

hvg.hu Itthon

Kiábrándult MSZP-szavazókért kóstolgatja Orbánt az MDF

Az MDF a parlamentbe jutásért küzd, így mondhat akár olyan népszerűtlen konkrétumokat, amiket a Fidesz egyelőre kockázatosnak ítél. Az őszinte üzenetek hitelessé teszik a pártot, ám az SZDSZ-szel kötött együttműködés éppen ezt a hitelt erodálhatja. Krekó Péter politikai elemző nyilatkozik.

hvg.hu Itthon

Társadalmi kereslet a szélsőjobboldalra

A HVG és a Political Capital Institute február 10-én mutatja be „A szélsőjobboldal iránti társadalmi kereslet Európában” című tanulmányát. A bemutatót követően vitaindító beszélgetés lesz.

hvg.hu Itthon

Ők 24-en, akik 2009 híreinek főszereplői voltak (1. rész)

Ahogy már megszokhatták, idén is összeállítottuk, s három részben közzétesszük a legjobb vagy legpocsékabb évet zárt hazai közéleti személyiségek, pártpolitikusok, celebek, művészek, pillanatemberek 24-es listáját. Cikksorozatunk első darabját olvashatják, benne a legismertebb bukott politikusok (Gyurcsány!), egy szélsőséges figura, no meg tévés személyiségek. Névsor szerint haladunk, olvassa el mindet!

hvg.hu Gazdaság

Bajnai jövendölése a 2010-es hadigazdálkodásról és a rémes történelem

Bajnai miniszterelnök a minap kijelentette, hogy 2010 kutya kemény lesz, és szinte hadigazdálkodást kell folytatniuk az állami szervezeteknek. Nos, a jegyrendszer bevezetésétől nem tartunk, de azért utánanéztünk, mekkora rés tátong a jövőre várható nehézségek és az idősebbek által már megtapasztalt valódi hadigazdálkodás között.

1 2 3 4 5 6 7
17
A Novavax szerint 90,4 százalékos hatékonyságú a vakcinája

A Novavax szerint 90,4 százalékos hatékonyságú a vakcinája

Megérkezett az első plugin hibrid Lexus

Megérkezett az első plugin hibrid Lexus

Elfogadták a homofóbtörvényt: 157 képviselő szerint a homoszexualitás = pedofília

Elfogadták a homofóbtörvényt: 157 képviselő szerint a homoszexualitás = pedofília

Eladja a világháló forráskódját Tim Berners-Lee

Eladja a világháló forráskódját Tim Berners-Lee

Fel fog jönni egy fontos kérdés az iPhone-on a következő iOS-verziónál

Fel fog jönni egy fontos kérdés az iPhone-on a következő iOS-verziónál

Leáll a győri Audi legtöbb gyáregysége alkatrészhiány miatt

Leáll a győri Audi legtöbb gyáregysége alkatrészhiány miatt

Valószínűleg medve végzett egy szlovák férfival

Valószínűleg medve végzett egy szlovák férfival

Új temetői jármű: még neve sincs az utolsó utakat lebonyolító biciklinek

Új temetői jármű: még neve sincs az utolsó utakat lebonyolító biciklinek

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával