szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csütörtökön délelőttől várhatóan augusztus végéig lezárták a Keleti pályaudvar főbejáratát, valamint az előtte lévő, a pályaudvarhoz kapcsolódó aluljárórész felszínre vezető egyik lépcsőkarját. A másik lépcsőkart pénteken 10 órakor zárják le. A lezárások miatt a Keleti pályaudvarra csak az oldalsó, Kerepesi úti, illetve Thököly úti bejáratokon lehet bejutni. Az építkezés miatt a főbejárat előtti teljes járdaszakaszt lezárják, a gyalogosközlekedés pedig az eddigi buszmegálló területén bonyolódik majd, ezért az 5-ös autóbusz, illetve a 7-es buszcsalád megállóit a munkavégzés idejére a Thököly úti bejáratokhoz közelebb helyezik.

Csütörtökön délelőtt 10 órától kezdődtek a VIII. kerületi Baross tér átépítési munkáinak újabb üteméhez kapcsolódó munkálatok, amelyek miatt április 5-én, péntektől várhatóan augusztus végéig az alábbi forgalmi változásokra kell számítani:
 
•         A Keleti pályaudvar főbejáratát lezárták, a pályaudvarra bejutni csak az oldalsó bejáratokon lesz lehetséges. Az M2-es metróval, illetve a 80-as, 80A jelzésű trolibuszokkal, a 24-es villamossal, valamint a 178-as autóbusszal érkezőknek a Kerepesi út felőli, míg a 20E jelzésű, 30-as, 30A jelzésű és 230-as buszokkal és a 73-as, 76-os, 78-as, 79-es trolibuszokkal a Garay utcából érkezőknek a Thököly út felőli bejáratok esnek közelebb.

©

•         Annak érdekében, hogy a nagy forgalmat bonyolító 5-ös, 7-es, 7E jelzésű, 173-as, 173E jelzésű, 907-es és 973-as buszok utasoknak se kelljen sokat gyalogolniuk a pályaudvar bejáratához, a fenti járatok Zugló irányú Keleti pályaudvar M elnevezésű megállóhelyét a munkavégzés idejére a Thököly útra, a Baross tér kereszteződése utánra helyezik át. A pályaudvar előtti területen gyalogosfolyosót alakítanak ki, amelyen haladva az áthelyezett buszmegállót is meg lehet majd biztonságosan közelíteni.
 
A megújuló Baross téren, a pályaudvar előtti térrészt sétálóövezetként kizárólag a gyalogosok használhatják majd a metróépítés befejezését követően, ezért a most lezárt két lépcső végleg megszűnik, a felszín és az aluljáró kapcsolatát több, a mostanitól eltérő helyen épülő lépcső fogja biztosítani.
 
A Rákóczi út – Kerepesi út útvonal téren átvezető szakaszán áthaladó közúti forgalom számára 2x2 forgalmi sávot biztosítanak, a Festetics utcai kereszteződés magasságában, a Hungária körút felé haladó forgalmi sávok vonalvezetése változik, így ezen a szakaszon fokozott figyelmet kérnek a járművezetőktől.
 
A Baross tér felszínrendezésével kapcsolatban bővebb információt ezen a linken olvashatnak

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!