szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Több száz embert vertek át hamis csekkekkel a csalók autóátírásoknál.

Több száz gépjárműátírásról derítette ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy az illetékbefizetési csekk hamis volt – értesült a HavariaPress. A NAV több száz ügyletről derítette ki, hogy a gépjárművek átírására hamis illetékbefizetési csekk alapján került sor. A NAV munkatársai azt tapasztalták, hogy az átírás ellenére az illetékek nem érkeztek meg a hivatal számlájára. Ekkor kérték az új tulajdonosokat, hogy igazolják az illeték befizetését. Az ügyfelek értetlenül álltak az esettel szemben, hiszen a nevükre kiállított forgalmi engedély birtokában az illetéket befizetettnek vélték.

A nyomozás során kiderült, hogy a csekkek hamisak voltak, a csalók vagy házilag nyomtatták rá a postai feladást tanúsító adatokat, vagy egy kisebb összeg befizetését követően, utólag írták át a valós értékre. A NAV költségvetési csalás, illetve magánokirat-hamisítás miatt feljelentést tett az illetékes nyomozóhatóságoknál. A NAV felhívja a figyelmet, hogy amennyiben az illeték összege nem érkezik meg, a hivatal a vevőt kötelezi annak megfizetésére, függetlenül attól, hogy a vevő az illeték összegét korábban már másvalakinek átadta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!