szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A március 15-i fővárosi rendezvények miatt jelentősen változik a közösségi közlekedés menetrendje.

A Kossuth Lajos téren, a budai Várban, a Múzeumkertben, a Rákóczi úton, valamint a Petőfi téren tartanak ünnepi rendezvényeket, több belvárosi főútvonalat lezárnak, ezért számos közösségi közlekedési járatot elterelnek.

A 2-es villamos vasárnap délelőtt a Közvágóhídtól csak a Kossuth Lajos térig közlekedik, pótlóbuszt nem tudnak forgalomba állítani a kimaradó szakaszon. A 47-es és a 49-es villamos üzemkezdettől várhatóan 18 óráig a Szent Gellért tér után a Batthyány térre közlekedik, a belváros felé a 4-es metróval lehet eljutni.

A budai Várban zajló programok miatt a 16-os busz nem jár majd, a Várat a Széll Kálmán tér felől, a 9 óra és 19 óra között percenként közlekedő 16A busszal, valamint a Clark Ádám térről induló budavári siklóval lehet megközelíteni. A 16A busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Kapisztrán tér között jár majd.

Az 5-ös, a 7-es, a 8-as, a 107-es, a 110-es, a 112-es és a 178-as buszok délelőtt az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon keresztül, 15 órától 15.40-ig pedig két szakaszon közlekednek: a budai végállomások és az Astoria, valamint a pesti végállomások és a Keleti pályaudvar között. A kimaradó szakaszon a 2-es metróval lehet utazni. A 178-as ebben az időszakban csak a Naphegy tér és az Astoria között jár. Ezt követően 18 óráig az 5-ös, a 8-as, a 110-es, a 112-es és a 178-as a Múzeum körút-Kálvin tér-Üllői út-József körút-Rákóczi út felé, a 7-es és a 107-es pedig a Szabadság hídra terelve közlekedik.

A 9-es busz üzemkezdettől várhatóan 16 óráig a Mária utca-Üllői út-Nagykörút-Nyugati tér módosított útvonalon jár. A 15-ös, a 115-ös járatoknak a Ferenciek terénél, a 86-osoknak a Döbrentei térnél a Lánchíd utcában 10-15 percet várakozniuk kell 9.30 és 12.30 óra között az ünnepi menet elhaladásakor.

Délután 3 és 6 óra között a 15-ös és a 115-ös busz a Boráros tér felé a Nádor utcától a József Attila utca-Széchenyi István tér-Eötvös tér-pesti alsó rakpart módosított útvonalon közlekedik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tíz orvos és 50 ápoló távozott a győri kórházból

Tíz orvos és 50 ápoló távozott a győri kórházból

Megvan, ki fog az iparűzési adóról tárgyalni a vidéki önkormányzatokkal

Megvan, ki fog az iparűzési adóról tárgyalni a vidéki önkormányzatokkal

Ez a különleges pillangó egy elszáradt falevélnek álcázza magát

Ez a különleges pillangó egy elszáradt falevélnek álcázza magát