szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eddigi hat mellett újabb hat helyszínen alakítanak át balesetveszélyes csomópontokat itthon, körülbelül 840 millió forintból – közölte csütörtökön a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Körforgalommal teszik biztonságosabbá a közlekedést Eger, Győr, Kalocsa és Szekszárd egyes pontjain.

A kormány április végén döntött arról, hogy növelik a balesetveszélyes csomópontok átépítésével kapcsolatos program támogatását.

Első körben hat helyen, Apagyon, Hajdúböszörményben, Kölcsén, Nyíregyháza-Oroson, Szekszárdon és Vásárosnaményban teszek biztonságossá kereszteződéseket.

A plusztámogatással a 25-os főút három egri, az 51-es főút kalocsai, az 56-os főút szekszárdi és a 83-as főút győri csomópontját is átépíthetik körforgalommá. A jogerős építési engedély már mindenhol megvan, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. várhatóan már júniusban köti meg a kivitelezési szerződéseket, és júliusban átadja a munkaterületet.

Kattintson a nagyobb méretért!
©

Tasó László infrastruktúráért felelős államtitkár azt ígéri, hogy a munkát 2015 végéig mind a tizenkét helyszínen befejezik.

©

A közútkezelő az Érj haza biztonságban! nevű közlekedésbiztonsági programban további 22 új körforgalom terveit készíti elő, ebből kettőt még idén meg is építenek – olvasható a tárca közleményében. Azt nem tudni, hol lesz ez a másik két új körforgalom.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány

Szlávik János arra tippel, még karácsony előtt tetőzhet a járvány

Megtalálták a világ legkisebb szitakötői közül is a legkisebbiket

Megtalálták a világ legkisebb szitakötői közül is a legkisebbiket

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer

Radnai Károly: Amilyen a társadalom, olyan az adórendszer