szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

200K jelzéssel reptéri busz indul október 10-étől a Deák térről a reptérre. A meghirdetett menetrend szerint azonban csak egy hétig jár majd – fedezte fel a Fapadosinfo blog a Budapesti Menetrend nevű applikációban. A BKK oldalán lévő menetrendben nincs 200K jelzésű busz, a BKV oldalán sincs ilyenről információ, WikiPedia-oldala viszont már van a 200K-nak.

Az új járat délelőtt tíz és este hét között közlekedik szombattól, félóránként. A Deák mellett megáll az Astorián, a Kálvin téren, a Corvinnál és a Nagyvárad téren, onnan megállás nélkül megy Ferihegy 2B-re.

Régen létezett hasonló céljárat, valamint Magyarország uniós elnöksége idején busz járt a reptérről a belvárosba, de azóta csak a 200E busz van, ami a Kőbánya-Kispestről viszi ki az utasokat a 2-es terminálig.

A 200K járat egyszerű buszjáratként van feltüntetve, de a blog szerint csak tesztüzem lesz egy hétig. A WikiPedián is azt írják, hogy október 16-ig közlekedik, és a menetrend szerint 45 perc alatt kellene kiérnie a Deákról a 2-es terminálig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!