Elkezdődött a Népszabadság volt főszerkesztőjének gázolásos pere

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Murányi Marcell 29-32 kilométeres sebességgel haladt, amikor egy sávváltás során elgázolta azt a kerékpárost, aki hetekkel később elhunyt a kórházban - hangzott el a Népszabadság volt főszerkesztője gázolási ügyének csütörtöki tárgyalásán.

Bíróság elé áll Murány Marcell, a Népszabadság volt főszerkesztője, amiért tavaly elgázolt egy kerékpárost, aki hetekkel később a kórházban elhunyt.

Az ügyészség Murányit halálos baleset okozásával és segítségnyújtás elmulasztásával vádolja.

A Népszabadság perről készült beszámolója szerint a szakértői véleményből kiderült, hogy Murányi 29-32 kilométeres sebességgel hajtott, amikor egy szabálytalan sávváltás után elsodort egy férfit, aki az esés következtében beverte a fejét és eszméletét vesztette.

A sajtóhoz korábban már kikerült vádiratban az állt, hogy Murányi a Fiumei út felől a Király utca irányába haladt a Rottenbiller utcán, megelőzött egy teherautót és egy trolibuszt, majd elsodorta a troli előtt hajtó, kivilágított kerékpárral közlekedő sértettet. Hiába tülkölt a troli sofőrje, és hiába volt hangja a balesetnek is, a volt főszerkesztő lassítás nélkül hajtott tovább – igaz, később, még a rendőri intézkedés alatt, visszatért a baleset helyszínére, ahol jelentkezett a rendőröknél.

A bírósági szakértő szerint nem lehet műszaki szempontból egyértelműen kijelenteni, hogy a vezető érzékelte a kerékpáros jelenlétét. Murányi a cserbenhagyás vádját visszautasítja.

Murányi védője indítványozta annak kivizsgálását, hogy a halál oka baleseti sérülés volt-e, vagy későbbi kórházi fertőzés.

Hozzászólások