Tanácsok és új gyerekülések a Volvótól

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
automenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A csecsemőülés a praktikus fogónak köszönhetően könnyen hordozható.

A csecsemőülés a praktikus fogónak köszönhetően könnyen hordozható. A hosszan előre nyúló, párnázott oldalsó fejtámla megnyugtató védelmet nyújt oldalirányú ütközés esetén. A fejtámla magassága hét lépésben állítható, és vele együtt a biztonsági öv is automatikusan a gyermek vállának magasságához igazodik. A gyermeket egy ötpontos, a közepénél állítható biztonsági öv tartja az ülésben. Az ülés ISOFIX rögzítési pontokon keresztül, illetve a hagyományos biztonsági övvel rögzíthető az autóban. Ezen ülés újszülött kortól körülbelül egyéves korig (legfeljebb 13 kilogrammos testtömegig) használható.

Az új, átalakítható gyerekülés a korábbiaknál hosszabb ideig, kilenchónapos kortól hatéves korig használható, ami igazi áttörést jelent a gyermekek autós biztonsága terén. Az átalakítható gyermekülés kényelmes és puha, így a gyerekeknek jól esik benne az ülés és az alvás. A csecsemőknek készült gyermeküléshez hasonlóan ez az ülés is hosszan előre nyúló, párnázott oldalsó fejtámlával van felszerelve, amely kiváló védelmet nyújt oldalirányú ütközés esetén, és garantálja, hogy a biztonsági öv megfelelően helyezkedjen el a gyermek vállán. A középen állítható biztonsági öv az elrendezésnek köszönhetően könnyedén hozzáigazítható a gyermek magasságához. Az ülés az autóba szerelt biztonsági övvel rögzíthető, a kihajtható támasztólábbal pedig bármilyen utasülésre könnyedén felszerelhető. Ha a gyermek elérte a 15 kg-os testsúlyt, az ülés előre néző pozícióban is beszerelhető. Ekkor az ülés kényelmes, háttámlával ellátott ülésmagasítóvá alakítható, és a gyermek, valamint az ülés is a beépített biztonsági övvel rögzíthető. A Volvo Cars azt javasolja, hogy a gyermekek legalább 3, de inkább 4 vagy idősebb korukig a menetiránynak háttal utazzanak.

A négy- és tízéves kor közötti gyermekek számára ajánlott a háttámlával ellátott praktikus ülésmagasító, amely biztosítja, hogy az autó beépített biztonsági öve a megfelelő helyen fusson a gyermek vállán és combján. Az ülésmagasítót és a gyermeket előre néző irányban, az autó saját biztonsági övével kell bekötni. Az ülésmagasítón nagyon kényelmesen ülhet a gyermek, és a puha párnázatú oldalsó támlák maximális kényelmet nyújtanak alvás közben is. A fejtámla összesen 11 fokozatban állítható, így a gyermekkel együtt növekszik. Az ülésmagasítónak a szélessége három lépcsőben állítható, ezáltal a növekvő gyerekeknek mindig kényelmes marad az ülés.

Az ülésekhez használt valamennyi szövet megfelel az Öko-Tex Standard 100 előírásnak, azaz ezen anyagok garantáltan semmilyen allergén anyagot nem tartalmaznak. Valamennyi üléshuzat levehető és 40 fokon mosógépben mosható.

A Volvo Cars azt javasolja, hogy a gyermekek a lehető leghosszabb ideig, de legalább 3-4 éves vagy idősebb korukig a menetiránynak háttal utazzanak. A gyermekek nyaka gyenge és folyamatosan fejlődik, a fejük pedig arányaiban nagyobb, mint a felnőtteké. Ha a gyermek a menetiránynak háttal utazik, a frontális ütközésekkor fellépő erők eloszlanak a hátán és a fején, így a nyak jóval kisebb terhelést kap. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a statisztikák szerint az ilyen típusú ütközés a leggyakoribb, és egyben a legveszélyesebb. Idősebb korban is fontos, hogy a gyermekek megfelelően be legyenek kötve, ezért érdemes ülésmagasítóként használni az ülést. Az ülésmagasító megóvja a gyermekek fejletlen csípőjét és sérülékeny hasát, mivel az övet a megfelelő helyen, a combjukon vezeti keresztül.

„A gyermekeknek a lehető leghosszabb ideig a menetiránynak háttal ajánlott utazniuk” – erősítette meg a Volvo Cars termékmenedzsere, Jessika Andréasson. „Ha csak annyit sikerül elérnünk az új üléseinkkel, hogy több gyermek utazik hosszabb ideig menetiránynak háttal, már boldogok vagyunk.”

A Volvo márkájú gyerekülések 2009 nyarától a hivatalos Volvo viszonteladóknál vásárolhatók meg Európában és Ázsiában, beleértve Kínát is.

Hozzászólások