Olcsó és használt autógumit vesz a magyar

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/Napi Gazdaság

Közel öt százalékkal zsugorodott a magyar személyautóabroncs-piac az idei első nyolc hónapban tavalyhoz képest, a téli szegmenstől azonban növekedést várnak a gyártók – olvasható a keddi Napi Gazdaságban.

A lap szerint ennek oka, hogy tavaly az euró-forint árfolyam ingadozása miatt korábban indult a téli abroncsok kiszállítása.

Rábai Dániel, a Continental Hungária Kft. ügyvezető igazgatója szerint a magyar vásárlóknál a költségtakarékosság fontosabb szempont, mint a biztonság, ezért továbbra is keresettek az olcsó, kevésbé ismert ázsiai márkák, valamint a használt, kétes eredetű, garancia nélküli abroncsok.

Urbán Péter, a Bridgestone regionális adminisztrációs igazgatója ennek kapcsán úgy vélte: a használtpiaci felfutás a megtakarítás mellett veszélyforrást is jelenthet, ráadásul az ezzel foglalkozó cégek áfát és környezetvédelmi díjat sem fizetnek.

A lap információi szerint a Magyar Gumiabroncs Szövetség tárgyal a kormánnyal arról, hogy Magyarországon is legyen ajánlott (nem kötelező) a téli gumik használata.