Ilyen lett Michelisz Norbi idei sisakfestése – fotók

Ilyen lett Michelisz Norbi idei sisakfestése – fotók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Közreadta az első fotókat új sisakfestéséről a Zengő Motorsport pilótája, Michelisz Norbert, aki ezen a hétvégén, a marokkói Marrakesh utcáin megkezdi a Túraautó Világbajnokság (WTCC) 2014-es idényét.

A magyar pilóta a hivatalos Facebook-oldalára töltött fel néhány képet az új fejfedőről: „A dizájnért és festésért köszönet Barth Júliának és Mike Tamásnak” – írta a versenyző, aki egy TC1-es Honda Civic WTCC-vel vesz részt a világbajnoki sorozatban.

Michelisz Norbert idei sisakja
©

Noha a Forma–1-gyel ellentétben a WTCC-ben az edzések, futamok közben nem láthatóak a sisakok – legfeljebb csak a tévéközvetítések közben, a fedélzeti kamerák képén –, a túraautós pilóták legalább annyira büszkék a fejfedő-színezetre, mint F1-es társaik.

Michelisz Norbert idei sisakja
©

Micheliszék idei kreációja kétségkívül jól sikerült: a bukón az áll környékén jelennek meg a nemzeti trikolór színei, a sisak két oldalát fröccsenésnyomok dominálják, és komoly felület jut a kockászászló-mintának is. A szponzorlogók között felfedezhető egy új motívum is, az MN5, amely a versenyző monogramja az állandó rajtszámmal együtt: ez egy új arculati elem és nagyon hasonló ahhoz, mint ahogyan a Forma–1-es versenyzők használják az ott idén bevezetésre került állandó rajtszámaikat.

Michelisz Norbert idei sisakja
©

„Nagyon vártam már, hogy elkezdődjön az idei szezon. Örülök, hogy volt lehetőségünk tesztelni még a futamok előtt Olaszországban. Ahogy már ezt korábban is mondtam, a marokkói versenypálya nem tartozik a kedvenceim közé. Bízom benne, hogy a pontszerző helyekért tudunk harcolni. A fő célunk az lesz ezen a versenyhétvégén, hogy az autó hibátlanul teljesítse a versenytávot, hogy a lehető legtöbb információval gyarapodjunk a soron következő franciaországi versenyhétvége előtt” – idézte Micheliszt az a kommüniké, amelyet a Zengő Motorsport csütörtökön adott közre a marokkói évadnyitó beharangozásaként.

Michelisz Norbert idei sisakja
©

Marrakeshben pénteken indul a program, a versenyautók először 13 óra 30 perckor gördülnek ki a pályára a 30 perces teszt keretein belül.