Érdemes lesz elkerülni a Margit hidat Budán ma estétől

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szombaton az esti óráktól a budai fonódó villamoshálózat Bem rakparti ágának építése miatt újabb munkaterületek elfoglalásával további jelentős forgalmi változásokra kell számítani az Árpád fejedelem útja Margit híd alatti részén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A változások miatt a Margit híd alatt 2 x 1 forgalmi sáv marad meg a közúti forgalom számára és egyúttal ideiglenesen lezárják a budai alsó rakpart dél felé vezető le- illetve felhajtóágát - írta közleményében a BKK. A rakparti le- és felhajtás könnyítésére az alsó rakparton a Halász utcánál ideiglenesen új jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki.

A Halász utcai felhajtó viszont nem tudja teljesen kiváltani a Margit hídi felhajtó szerepét, mivel annak kapacitása véges, valamint a Halász utca környezetében az ideiglenesen kétirányúsított Fő utca kapacitása is igen korlátos, így a BKK azt javasolja, hogy csak azok a járművezetők használják a budai alsó rakpartot, akiknek megfelelő a Mozaik utcai felhajtó, vagy korábban is a Halász utcai felhajtót használták.

Azoknak az északi irányból érkezőknek sem javasolják a Halász utcai lehajtó használatát, akik korábban a Margit hídi rakparti lehajtót vették igénybe, mivel a lehajtóhoz vezető egy sávos Fő utca déli irányban sem tud átengedni a jelenleginél nagyobb közúti forgalmat.

Az északi irányból a Mozaik utca felől érkezők számára a Margit hídi lehajtó lezárása azonban kedvező hatású lesz a BKK szerint, ugyanis itt szerintük a közlekedés gyorsulni fog és így várhatóan megszűnnek a rakparti torlódások is.

Az északi irányból a dél felé közlekedőknek ezért javasolják, hogy aki csak teheti, a Mozaik utcánál hajtson le a budai alsó rakpartra, mert november 10-én hétfőtől az Árpád fejedelem útján a központ irányában jelentős közúti torlódások várhatók.