Kiszivárgott: 1000 lóerős lehet az elektromos Faraday Future

Kiszivárgott: 1000 lóerős lehet az elektromos Faraday Future

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már fél nap sincs hátra a bemutatóig, de könnyen lehet, hogy lelőtték a poént.

Hiába gondolják azt a szakértők már hosszú hónapok óta, hogy a Faraday Future (FF) a 2016-os év nagy dobása lehet, a cég eddig olyan jól taktikázott, hogy szinte semmi sem derült ki az érkező autójukról. Pedig a cél nem kicsi: az újonc, elektromos autókat gyártó cég lenyomná a Teslát.

©

Mindeddig csak egy rövid kis videót láthatott a közönség, azt is maga a cég tette közzé, most azonban úgy tűnik, öngólt rúgott a vállalat, és saját magát buktatta le – írja a Car and Driver.

©

A jelek szerint a Faraday a bemutatóval egy időben egy saját, iPhone-ra és iPadre fejlesztett alkalmazást is el akar indítani, az app azonban hamarabb lett publikus, mint kellett volna. Ezt szúrta ki @supererogatory, az alkalmazáson belül pedig megtalálta az autóra vonatkozó legfontosabb részleteket is, amiről gyorsan csinált egy képernyőmentést. Persze ez önmagában még nem lenne túl sok, hiszen bárki csinálhatott egy ilyen appot, ám az alkalmazást azóta törölték, ami azért több mint árulkodó.

©

Mindenesetre ami egyszer a netre felkerült, az ott is marad. A képek tanulsága szerint az autó egy 1000 lóerős kocsi lesz, ami kevesebb mint 3 másodperc alatt sprintel majd 0-ról 100 km/h-ra. A Faraday Future emellett önvezetésre is képes lehet. Külsőre elég vadnak tűnik a kocsi, de persze mit is várunk el egy 1000 lóerős elektromos autótól.

©

Ha viszont a pletykák igazak, akkor nemcsak a Tesla, de a texasi Hennessey tuningcég is felkötheti a nadrágját.

Kérdés persze, hogy az előbbi számára mit jelent egy ilyen autó megjelenése. Ha a gép nem meríti le gyorsan az akkumulátorokat, akkor tényleg főhet az amerikaiak feje, egy ilyen technológiai megoldás egy átlagos családi autóba pakolva ugyanis valószínűleg igen sok kilométer megtételét jelenti egy feltöltéssel. Ha viszont a Faraday Future ezen a vonalon kíván mozogni, nem jelent majd különösebb konkurenciát a Tesla számára.

Ha nem szeretne lemaradni a Faraday Future bemutatójáról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.