Kihagynak minket a Mazda vadonatúj kupéterepjárójából

Kihagynak minket a Mazda vadonatúj kupéterepjárójából

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Pekingi Autószalonon leleplezett CX-4 nyúlánkabb arányokkal és sportosabb tetővonallal rendelkezik, mint a műszaki alapjait szolgáltató CX-5. A most bemutatott modellt várhatóan csak Kínában fogják forgalmazni.

Az utóbbi hónapokban megjelent kémfotók alapján várható volt, hogy a Mazda bővíteni fogja a szabadidőautós kínálatát, így abban nincsen semmi meglepő, hogy a héten zajló Pekingi Autószalonon leleplezték a CX-4-et. Az viszont már érdekes tény, hogy a kupésított tetővonallal rendelkező SUV-t csak a kínai piacra szánják, európai forgalmazásról egyelőre nincsen szó. Pedig lehet, hogy itt is lenne igény a CX-5 műszaki alapjaira épülő, de annál külsőre nyúlánkabb és sportosabbnak kinéző modellre.

©

Az újdonság belsejében az aktuális modellpaletta ismerős elemei köszönnek vissza, a tablet-szerű, hétcolos központi kijelzővel, a műszerfal középre helyezett fordulatszámmérőjével, valamint a jól megszokott kezelőszervekkel.

©

A kínai piacra szánt modell motorterébe kétféle négyhengeres benzines erőforrást lehet rendelni, a kisebbik 2.0 literes, a nagyobbik a 2.5-ös Skyactive-G motor. Előbbi 158 lóerő és 202 Nm maximális nyomaték leadására képes, míg utóbbi 192 paripát és 252 Nm nyomatékot mozgósít. A kisebbik motort fronthajtással kínálják, míg a nagyobbat összkerékkel, a hatfokozatú automataváltó pedig mindkettő esetében szériafelszereltség.

©

További friss autós hírekért, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.