Láthatáron a GTi-k új királya

Láthatáron a GTi-k új királya

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Peugeotnál már javában folyik egy új izmos kompaktautó fejlesztése. 300 lóerőnél mindenképpen többre számíthatunk.

A Peugeot két éve mutatta be az eddigi legsportosabb 308-ast, a 270 lóerős teljesítménnyel rendelkező GTi modellt. Ez a járgány kereken 6 másodperc alatt tudja le a 0-100-as sprintet és a végsebessége 250 km/h, de akadnak olyanok, akik még a 308 GTi menetteljesítményeivel sem teljesen elégedettek.

Jó hír számukra, hogy hamarosan várhatóan érkezni fog egy a 308 GTi fölé pozicionált még erősebb változat. A francia gyártó egyik vezetője azt nyilatkozta, hogy semmi akadálya annak, hogy az 1,6 literes lökettérforgatú turbómotorból a jelenleginél nagyobb teljesítményt sajtoljanak ki. Patrice Delannoy elmondta, hogy már javában tesztelnek egy olyan 308-ast, mely több mint 308 lóerős teljesítménnyel rendelkezik.

Emberünk szerint a 308 GTi felfüggesztése és fékei elég erősek ahhoz, hogy megküzdjenek a megnövelt teljesítménnyel, azt viszont nem tudni, hogy ennek az új sportmodellnek mikor kerül majd sor a bejelentésére. Összehasonlításképp, a nagy rivális VW Golf GTi 230 lóerős, a VW Golf R pedig 310 lóerős teljesítménnyel bír.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.