szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két egyszerű piktogram, ami az okostelefonokkal és fülhallgatókkal terhelt világunkban igen fontos szerepet játszhat.

Az okostelefon egyetlen kompakt készülék formájában képes felváltani többek közt egy kisebb hordozható számítógépet, egy fényképezőgépet, egy navigációs eszközt és egy hordozható zenelejátszót.

Sokan már el sem tudjuk képzelni az életünket a mobilunk nélkül, olyannyira, hogy egyesek már gyaloglás közben is egyre ritkábban tekintenek fel telefonozás közben. Ennek jó esetben csak annyi a következménye, hogy nekikoccannak egy kukának vagy egy oszlopnak, rosszabb esetben azonban akár személyi sérüléssel járó balesetbe is torkollhat a felelőtlen mobilhasználat.

Az alábbi felvétel nemrégiben Pécsett a 6-os útnál készült, ahol az egyik nagy bevásárlóközpontot és a buszvégállomást összekötő forgalmas gyalogosátkelőhely két végénél az alábbi, még mobilozás közben is jól látható piktogramot festették fel. Nem titkoltan abban bízva, hogy segíthet az okostelefonoknak betudható balesetek elkerülésében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Drámai mértékben csökkentek a vendégmunkások hazautalásai

Drámai mértékben csökkentek a vendégmunkások hazautalásai

Amerika az első: többet ártott az USA-nak Trump kereskedelmi háborúja, mint amennyit használt

Amerika az első: többet ártott az USA-nak Trump kereskedelmi háborúja, mint amennyit használt

Nagy a tét, szavazzon: melyik faj legyen az év hala?

Nagy a tét, szavazzon: melyik faj legyen az év hala?