Múltkor egy katonai csapatszállítóval, most egy elektromos Hummerrel ment vásárolni Schwarzenegger

Múltkor egy katonai csapatszállítóval, most egy elektromos Hummerrel ment vásárolni Schwarzenegger

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Arnold Schwarzenegger nagy barátja a villanyautózásnak, főleg ha azok ilyen monstrumok.

Legutóbb, egy hagyományos üzemanyagú katonai járművel, egy osztrák eredetű Pinzgauerrel ment bevásárolni Arnold Schwarzenegger, ami körbe is járta a világsajtót és nem feltétlen volt a legjobb reklám a klímaharcos volt kormányzónak.

Most egy sokkal zöldebb monstrumot vett elő a garázsból, az elektromos Hummer H1-esét. Persze ebben is levideózták és mint látni lehet, hogy a környezetet tiszteli a volt kormányzó, de a tereptárgyakat nem annyira. Át is hajtott egy parkolókockán, ami betonból van.

A 72 éves volt testépítő-világbajnok, színész és kaliforniai kormányzó egyébként nagy támogatója az elektromos autózásnak, csak neki legyen nagy és brutális az elektromos autója. Ennek a követelménynek pontosan megfelel az osztrák Kreisel Electric által épített Hummer H1-es terepjáró elektromos változata is, amellyel Arnold Schwarzenegger rendelkezik.

Schwarzi kocsijában egy 100 kWh-s akkumulátorcsomag van, amely két elektromotort működtet. Az autó az adatok szerint 490 lóerős, ami képes megmozgatni a körülbelül 3300 kg-os kasztnit. Az akkumulátor nagyjából 300 km-re elegendő elektromos áramot tud tárolni, az autó végsebessége pedig 120 km/h.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások