szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új sáv kijelölésével nem az autók számára fenntartott hely csökkent, a parkolóhelyeket szervezték át.

A közösségi oldalán büszkélkedett el azzal a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy a Budapest Közút munkatársai éjjel felfestették a legújabb kerékpársávot a Ferenc körúton. A fejlesztéssel az egybefüggő nagykörúti sáv eléri a Petőfi hidat, így a híd járdáin keresztül csatlakozik a Budán már meglévő hálózathoz. 

A BKK kiemelte, hogy e sáv kijelölése után is megmarad az autók számára biztosított kétszer két sáv a körúton. A parkolóhelyek száma viszont csökken, illetve átkerülnek a Közraktár utcába.

A közlemény szerint „a biciklisáv mostani meghosszabbításával még többen választhatják ezen az útvonalon autó helyett a kerékpárt, így az autóval közlekedők is jobban tudnak haladni, a Nagykörút belső szakaszai pedig csendesebbé, élhetőbbé válhatnak az ott lakók, az üzletekben vásárlók és a vendéglátóhelyek számára”.

Budapest egyik legfontosabb útvonalán, a Nagykörúton még április végén létesült ideiglenes kerékpársáv az Üllői út és a Váci út közötti három kilométeres szakaszon, amelyen a legfrissebb adatok szerint naponta legalább négyezerszer haladnak át, amivel azonnal ez a kerékpársáv lett Budapest legforgalmasabb kerékpáros szakasza.

Kapóra jött a koronavírus Karácsonyéknak: teljesen átszabhatják a budapesti közlekedést

Ha a világban egyre romlik is, de Magyarországon úgy tűnik, enyhülőben van a járványhelyzet: véget ért a vészhelyzet, a kormány visszaadta a rendkívüli felhatalmazást ( hogy a másik kézzel visszavegye), már nem tart napi tájékoztatókat az operatív törzs, eltörölték az idősek vásárlási sávját, szerdára virradóra pedig mindössze 7 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak hivatalosan.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kováts Adél: A nemzeti kultúra egy rendkívüli része elveszik – Búcsú az Ódrytól

Kováts Adél: A nemzeti kultúra egy rendkívüli része elveszik – Búcsú az Ódrytól

Hogy vészelte át a magyar a karantént? Ivott, és sokat

Hogy vészelte át a magyar a karantént? Ivott, és sokat

Time: A járványban Amerika a korlátlan tehetetlenségek hazája

Time: A járványban Amerika a korlátlan tehetetlenségek hazája