Néhány új InterCityt, járatsűrítéseket és több járat megszüntetését jelentette be a MÁV

Néhány új InterCityt, járatsűrítéseket és több járat megszüntetését jelentette be a MÁV

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megváltozik a vasúti menetrend az egri, a sátoraljaújhelyi és a debreceni vonatoknál is.

"Október 25-től Észak-Magyarország közelebb kerül a fővároshoz" – ezzel a címmel adott ki közleményt a MÁV-Start. Mindez annyit jelent, hogy a hatvani és a debreceni vonalakon a felújítás után változik a menetrend.

Sátoraljaújhely és Budapest között most naponta öt átszállás nélküli sebesvonat közlekedik. Ehelyett a menetrend megváltozásával már egy InterCity forgalomba áll, és így természetesen a leggyorsabb eljutási idő is rövidül,

csakhogy eközben a közvetlen sebesvonatok megszűnnek, aki nem a hajnali IC-vel utazik Budapestre vagy a késő délutánival Sátoraljaújhelyre, annak át kell szállnia Füzesabonyban.

A sátoraljaújhelyi közvetlen IC-k beindítása miatt a Tokaj IC Nyíregyházáról Debrecen felé 10 perccel hosszabb menetidővel közlekedik. A Nyíregyházáról 5:26-kor induló Avas IC megszűnik, helyette Nyíregyháza és Szerencs között személyvonat indul, Szerencstől pedig az új Füzér IC pótolja Budapest felé.

Eger és Budapest között október 25-től óránként indulnak alacsonypadlós Flirt motorvonatok, ezekre gyorsvonati pótjegyet nem kell váltani. Ezzel együtt megszűnnek a Füzesabony–Eger közötti, munkanapi személyvonatok.

Püspökladány és Debrecen között hajnaltól reggel 7 óráig félóránként járnak majd a vonatok, utána fél 8-ig negyedóránként.

Hozzászólások