Valamit talán sokan elfelejtenek a kánikulában

Valamit talán sokan elfelejtenek a kánikulában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A melegben az izzadás miatt sót veszítünk, ezért érdemes olyan ásványvizet fogyasztani, amelynek magasabb a nátriumtartalma – mondta Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos csütörtökön a köztévében.

Csütörtöktől vasárnap éjfélig hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek Magyarország fölé. Az ország túlnyomó részén 25-26 Celsius-fok felett lesz, péntektől vasárnapig sokfelé a 27 Celsius-fokot is meghaladja a napi középhőmérséklet.

Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvost a köztévében arról is megkérdezték, jobb-e meleg italokat fogyasztani a hőségben. Azt válaszolta, lehet meleget inni, de ennek nincs akkora jelentősége, "nem létfontosságú".

Felhívta a strandolók figyelmét, hogy felhevült testtel hideg vízbe ugrani veszélyes, inkább fokozatosan kell bemenni a vízbe és így kell lehűteni a testet. Azt is mondta, hogy a melegben lenge, világos színű ruhát érdemes viselni, és védeni kell a fejet a sugárzástól.