Túlélte a cápatámadást, aztán meghalt Mexikóban

Túlélte a cápatámadást, aztán meghalt Mexikóban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A szörfös családja kételkedik benne, hogy nem történt bűntény.

Két héttel azután, hogy eltűntnek nyilvánították, megtalálták egy profi szörfös holttestét Mexikóban.

Adam Francis D’Espositót, becenevén Biffet, a mexikói hatóságok az amerikai határ közelében, Rosarito mellett találták meg szeptember folyamán, de a családtagok csak most értesültek a haláláról. A halottkém szerint a 39 éves sportoló megfulladt, de a halála pontos körülményei egyelőre ismeretlenek.

A Fox5 szerint a Kaliforniában élő D’Esposito, akinek specialitása az óriáshullámok meglovaglása volt, szeptember 2-án ment Mexikóba szörfölni, és hogy meglátogassa az apját. Az apja szeptember 6-án látta utoljára.

Egy helyi szörfös bolt tulajdonosa azt mondta az NBC7-nek, hogy két nappal korábban látta D’Espositót, aki úgy viselkedett, mintha valaki követné. A férfi csuromvizes volt és az országúton rohant végig.

A hatóságok viszont jelenleg úgy gondolják, nem történt bűntény.

D’Esposito családja szerint a szörföst idén februárban bipolárisként diagnosztizálták, de még így is nehezen hiszik el, hogy D’Esposito vízbe fulladt volna. A férfi ugyanis kiváló úszó volt, és már egy cápatámadást is túlélt, írja a People.

A fivérem óriáshullámokat lovagolt meg, és az elmúlt 20 év zömét Tahitin töltötte, ahol a világ legveszélyesebb hullámai vannak. Elég nehéz elhinni, hogy vízbe fulladt volna. Valami még hiányzik ebből a sztoriból, ami ide juttatta őt

– mondta D’Esposito testvére, Mary.

(Kapcsolt képünk illusztráció.)


Hozzászólások