Szexuális erőszakkal vádolják, otthagyta a zenekart a Sigur Rós dobosa

Szexuális erőszakkal vádolják, otthagyta a zenekart a Sigur Rós dobosa

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Orri Páll Dýrason tagadja a vádakat, de nem akarja, hogy az izlandi zenekar hírnevét veszélyeztesse az ügy.

Egy Instagram-posztban vádolta meg Meghan Boyd a Sigur Rós dobosát azzal, hogy 2013 januárjában a férfi megerőszakolta őt kétszer is egy estén (azóta az Instagram-oldalt eltávolították). Boyd Orri Páll Dýrasonnal egy klubban találkozott Los Angelesben, a nő pedig ott aludt a zenésznél, amikor állítása szerint a férfi akarata ellenére közösült vele. A nő a posztjában hangsúlyozza, hogy aludt, amikor Dýrason rámászott, és az első erőszak után csak azért nem hagyta el a szobát, mert részeg volt, fáradt és teljesen le volt sokkolva. Egy másik posztban Boyd azt is állítja, hogy a férfi megpróbálta őt elhallgattatni.

©

Dýrason egy saját Facebook-posztban tagadta Meghan Boyd vádjait, és megköszönte a barátainak, családjának, hogy hisznek neki. Mint írta, mindent meg fog tenni azért, hogy kikerüljön ebből a rémálomból, de ezt a csatát nem a nyilvánosság előtt fogja megvívni az őt vádoló nővel, mert tekintettel akar lenni a szexuális bűncselekmények áldozataira. Hozzátette, hogy az ügy súlyosságának fényében úgy döntött, hogy kilép a Sigur Rósból.

Ez egy nehéz döntés a számomra, de nem hagyhatom, hogy ezek a súlyos vádak befolyásolják a zenekart, és azt a fontos és gyönyörű munkát, amit az elmúlt években véghez vittünk. A munkát, amely annyira kedves nekem

– fogalmazott.

Az izlandi posztrock zenekar 1994-ben alakult, és 1999-ben lettek nemzetközi szinten is híresek. Dýrason a Sigur Rós harmadik albumánál csatlakozott az együtteshez, 2013-ig – Kjartan Sveinsson kilépéséig – négyen voltak a zenekarban. Most, hogy a dobos is távozott, a Sigur Rósból duó lett.

Hozzászólások