szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cseh pénzügyőrök sokat látott tagjai is rosszul lettek attól, ami egy prágai istállóban fogadta őket: halomra ölt nagymacskák maradványai hevertek mindenhol.

Helyben nyúzták, darabolták és meg is főzték az állatokat egy cseh–vietnami bűnbanda tagjai, akiket Prága mellett, egy illegálisan működő vágóhídon tartott razzia során fogtak el a Cseh Pénz- és Vámügyőrség emberei.

A The Guardian beszámolója szerint az egyik nyomozó "szörnyű helyszínként" írta le a látottakat, pedig 25 éve dolgozik a szakmában. Az iszonyatos, mocskos helyen orrfacsaró bűz terjengett, és szinte mindenhol valamilyen macskaféle maradványa hevert, főleg tigriseké.

©

A leölt állatokat, illetve ami megmaradt belőlük, már alig működő hűtőszekrényekbe zsúfolták. Ezekben oroszlán-, valamint pumahúst is találtak. Az állatok mindegyikét szem-, és nyaktájéki lövéssel végezték ki, hogy bundájuk ne sérüljön, és minél több pénzért tudják értékesíteni a feketepiacon. A bundákon kívül karmokat és fogakat is nagy mennyiségben találtak a pénzügyőrök. Az is kiderült, hogy az állatokat nem nevelték felnőtt korukig, hanem egészen fiatalon levágták őket, akkor, amikor tudták:

testrészük minden értékesíthető része kifejlődött.

©

A cseh hatóságok szerint a bűnbanda a feldolgozott húsokat, csontokat többnyire a Távol-Keletre exportálta, de nincs kizárva, hogy a helyben is adtak el belőlük. A hatóságok már öt évvel ezelőtt, 2013-ban nyomot fogtak, de az csak most lett biztos, hogy a vágóhíd itt működik.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nápolyt megrengette Maradona halála – galéria

Nápolyt megrengette Maradona halála – galéria

Különleges csillagászati esemény jön, 60 év múlva láthatunk újra ilyet

Különleges csillagászati esemény jön, 60 év múlva láthatunk újra ilyet

Ha számot tesz a jelszavába, ne a végére tegye és ne egyest

Ha számot tesz a jelszavába, ne a végére tegye és ne egyest